Svodnica za bogate

'S njom u grob odlaze ljubavne i državne tajne. Bila je legenda'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Legendarna Fernande Grudet umrla je u subotu u 92. godini u Nici. Vodila je mrežu elitne prostitucije u Francuskoj, a prema njenom životu snimljen je i film.

'Madame Claude', pravim imenom Fernande Grudet, koja je u 1960-im i 70-im u Francuskoj vodila mrežu elitne prostitucije, umrla je u subotu u 92. godini, vidljivo je iz smrtnog lista koji je AFP dobio na uvid.

Ta svodnica aristokratskog držanja dvadesetak godina je vladala mrežom od petstotinjak žena i nekolicinom muškaraca koji su se prodavali za 1500 do 2300 eura za noć ostavljajući joj proviziju od 30 posto.

Bivša supruga milijunaša otkrila detalje brutalnog razvoda i teškog suživota

Njezino životno geslo bilo je 'učiniti porok lijepim' zahvaljujući djevojkama koje su izgledale profinjeno i klijentima iz najviših društvenih slojeva - političarima i državnicima, poput iranskog šaha i Johna F. Kennedyja, filmskih zvijezda i poslovnih ljudi kao što je bio vlasnik Fiata Giovanni Agnelli.

U zamjenu za povjerljive informacije koje su njezine djevojke dobivale u postelji, Madame Claude je uživala najbolju zaštitu Odjela za poroke francuske policije i Službe za vanjsku dokumentaciju i za kontrašpijunažu u sastavu ministarstva obrane.

RAZOTKRIVENI Iskustva slavnih u ljubavnim vezama

'S njom u grob odlaze ljubavne i državne tajne. Bila je legenda', rekao je bivši ravnatelj pariške pravosudne policije Claude Cances.

U svojoj knjizi 'La Brigade mondaine' (Odjel za poroke) iz 2014., Cances podsjeća da su u životu Fernande Grudet postojala 'dva razdoblja' - 'Jedno u 1960-im kada su ona i njezina mreža prelijepih žena koje su pružale usluge najmoćnijim muškarcima svijeta, bile zaštićene i drugo, nešto kasnije, kada je poput Al Caponea 'pala' zbog porezne utaje a onda i završila u mreži Martine Moneil', ravnateljice Odjela za poroke.

Smrt Madame Claude, po čijem je životu snimljen istoimen film u režiji Justa Jaeckina poznatijeg po režiji filma Emmanuelle, događa se dok francuski parlament raspravlja o nacrtu zakona kojim se treba ojačati borba s prostitucijom. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene