Joe Biden odabrao je Lady Gagu s kojom je u dobrim odnosima još od 2017. kada su skupa sudjelovali u kampanji protiv seksualnog zlostavljanja. Na njegovoj inauguraciji će nastupiti i Jennifer Lopez.

Galerija


Lady Gaga je dobila čast pjevati američku himnu na inauguraciji Joea Bidena 20. siječnja, piše Variety

Vezani članci Donald Trump Oslobođen optužbe: Završilo suđenje Trumpu. Ako želi, opet se može kandidirati za predsjednika Donald Trump na odlasku iz Bijele kuće Donald Trump na optuženičkoj klupi: "Napunio bure baruta, upalio šibicu i pokušao se osobno okoristiti nastalim kaosom"

Dok je Donaldu Trumpu niz zvijezda odbijalo nastupiti na danu prisege za predsjednika SAD-a, Biden je otpočetka imao potporu brojnih slavnih glazbenika. Vijest o nastupu Lady Gage je potvrdio odbor za inauguraciju Bidena i njegove potpredsjednike Kamale Harris, a potom je to učinila i sama pjevačica. 

"Velika mi je čast što se pridružujem Bidenovoj inauguraciji 20. siječnja gdje ću otpjevati državnu himnu i proslaviti povijesnu inauguraciju Joea Bidena i Kamale Harris", napisala je na svom Twitteru. 

Kako piše Variety, na inauguraciji će nastupiti i Jennifer Lopez, a očekuje se još detaljni popis umjetnika koji će biti dio tog svečanog dana koji će se prenositi uživo preko interneta. Prema pisanju američkih medija, osmišljen je specijalni televizijski program koji će voditi glumac Tom Hanks. 

Inače, Lady Gaga je tijekom cijele kampanje za američkog predsjednika iskazivala svoju naklonost BIdenu na društvenim mrežama, a pojavljivala se i pjevala na njegovim političkim skupovima. Njihov dobar odnos seže još iz 2017. kada su skupa sudjelovali u kampanji protiv seksualnog zlostavljanja. 

"Moj prijatelj", napisala je pjevačica na Twitteru uz fotografiju s Bidenom. "Čast mi je surađivati sa ženom velike hrabrosti, mojom prijateljicom Lady Gagom. S njezinim vodstvom i vašom pomoći, možemo promijeniti društvo", istaknuo je tada Joe. 

Gaga je već pjevala američku himnu pred velikom publikom i to 2016. na Super Bowlu, a dobila je pohvale za svoju izvedbu. 

Trumpu je na inauguraciji u siječnju 2017. američku himnu "The Star-Spangled Banner" ("Barjak okićen zvijezdama") pjevala tada 16-godišnja Jackie Evancho poznata po showu "America's Got Talent".

Marijana Mikulić ljuta zbog prevare na koju je nasjela kao i mnogi jer je htjela pomoći: "Srce mi puca od tuge"