Rođenje prvog djeteta Meghan Markle i princa Harryja oduševilo je svijet, no prisjetimo se kako je izgledalo kad je Kate Middleton javnosti predstavila prvo dijete – prijestolonasljednika princa Georgea.

Galerija


Svako rođenje kraljevskih beba medijski je spektakl, a ljudi diljem svijeta pohrle pred Buckinghamsku palaču ili krilo Lindo bolnice St. Mary, u kojoj se tradicionalno porađaju sinovi i kćeri najutjecajnije kraljevske obitelji na svijetu.

Vezani članci Princ William i princ Harry Princ William ogorčen je ponašanjem svog brata: "Cijeli život sam ga podržavao i štitio, ali više ne mogu!" Meghan Markle, princ Harry Poslije šoka koji su priuštili kraljevskoj obitelji Meghan se odlučila na potez koji će ih dodatno razbjesniti

Nakon osam godina veze Kate Middleton i princ William vjenčali su se u travnju 2011., a dvije godine kasnije rođen je preslatki princ George, sada petogodišnjak.

Sve po pravilima

Kao prvo dijete Kate Middleton i princa Williama, maleni George postao je treći u liniji za prijestolje. Kate je poznata po svojoj tradicionalnosti i poslušnosti kada se radi o praćenju pravila kraljevskog dvora, pa je tako bespogovorno slijedila tradiciju i svog prvog sina rodila u krilu Lindo bolnice St. Mary u Londonu, gdje su rođeni i princ William i princ Harry.

Novinari iz cijelog svijeta kampirali su pred ulazom u bolnicu kako bi prvi svjedočili predstavljanju kraljevske bebe svijetu. I nisu morali dugo čekati jer je već nakon nekoliko sati Kate Middleton, u nježnoj plavoj haljini i sa svojom uobičajenom prekrasnom raspuštenom kosom, svijetu predstavila – princa Georgea, prvog sina princa Williama, unuka princeze Diane i pravog malog slatkiša.

Pred Buckinghamsku palaču odmah je izvješeno i službeno priopćenje o rođenju novog člana te slavne obitelji.

Ipak, iako se Meghan Markle smatra pravom uzurpatoricom tradicije i rušiteljicom utvrđenih pravila, čak je i mirna Kate odlučila rođenjem svojeg sina srušiti jedan običaj – predstavila je sina javnosti netom nakon njegova rođenja.

Emocionalna vojvotkinja tom je prilikom izjavila kako je dolazak njezina sina na svijet za nju poseban trenutak. Mislim da će svaki roditelj znati kako se sada osjećam.“

"Georgeov efekt" 

Ubrzo je mali princ postao medijska i PR zvijezda, a u dobi od samo godinu dana pojavio se na naslovnici britanskog Vanity Faira. Sva slatka odjeća u koju ga je njegova majka oblačila prodavala se u rekordnom roku pa se stvorio i mit o „Georgeovu efektu“. Što god je princ imao na sebi, željele su i majke diljem svijeta za svoju djecu.

Njegovi slavni roditelji žalili su se prvih nekoliko mjeseci njegova života kako stalno plače i jede nevjerojatne količine hrane, no žalopojke su ubrzo prestale i George je izrastao u dječačića koji sada već ide u školu.

Prince George vrlo će vjerojatno jednog dana postati kralj, nakon što se s te pozicije maknu njegov djed i otac, a njegovim rođenjem dogodilo se i pravo malo čudo – prvi put od doba kraljice Victorije tri su generacije prijestolonasljednika bile žive.

Maleni George kršten je u listopadu 2013., što je nakon prvog pojavljivanja u javnosti na stepenicama bolnice u kojoj je rođen, bilo njegovo drugo pojavljivanje u javnosti. Ponosni roditelji su mu dali ime George Alexander Louis, a imao je čak 7 krsnih kumova i kuma. Svi su pripadnici užeg kruga aristokracije ili članovi same kraljevske obitelji. 

William i Kate tradicionalisti, a Harry i Meghan buntovnici 

Prije no što je princ Harry i upoznao Meghan Markle, rođena je još jedna kraljevska beba. Princeza Charlotte, čiji je dolazak na svijet također izazvao medijsku pompu, mala je slatkica koja je sada četvrta u redu na krunu.

Rođenje princa Louisa slijedilo je isti obrazac. Praćenje tradicije i pojavljivanje u javnosti skupa s majkom i ocem nekoliko sati nakon rođenja, kada je Kate Middleton plijenila pozornost javnosti svojom prekrasnom pojavom samo 6 sati nakon porođaja. Taj najmlađi član obitelji nije zadobio toliku pozornost javnosti jer je rođen netom prije vjenčanja princa Harrya i Meghan, koja je svu pozornost vješto usmjerila na sebe i svoje prohtjeve.