Prisjetili smo se

Ovako je izgledao trenutak kad su Kate Middleton i princ William predstavili svoje prvo dijete

Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Getty Images 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Princ George rođen je 2013. Princ George Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton, princ William (Foto: Getty Images) Ponosni kraljevski par s prinovom (Foto: AFP) Katein kraljevski trbuščić (Foto: AFP) Kate i Meghan zagovaraju potpuno drukčije stilove (Foto: AFP) Meghan Markle voli naglašavati svoj trudnički trbuh (Foto: AFP) Rođenje princeze Charlotte 2015. (Foto: AFP) +1 Trenutačno je najmlađi član kraljevske obitelji princ Louis (Foto: AFP) Galerija

Rođenje prvog djeteta Meghan Markle i princa Harryja oduševilo je svijet, no prisjetimo se kako je izgledalo kad je Kate Middleton javnosti predstavila prvo dijete – prijestolonasljednika princa Georgea.

Svako rođenje kraljevskih beba medijski je spektakl, a ljudi diljem svijeta pohrle pred Buckinghamsku palaču ili krilo Lindo bolnice St. Mary, u kojoj se tradicionalno porađaju sinovi i kćeri najutjecajnije kraljevske obitelji na svijetu.

Pogledaj i ovo Kate Middleton u fazi liječenja Kate Middleton ima rak, šokirala obraćanjem javnosti nakon mjeseci čekanja: ''Bio je to veliki šok, teški mjeseci su iza mene''

Nakon osam godina veze Kate Middleton i princ William vjenčali su se u travnju 2011., a dvije godine kasnije rođen je preslatki princ George, sada petogodišnjak.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Duke and Duchess are delighted to share a new official portrait of Prince George to mark His Royal Highness's fourth birthday tomorrow 🎈The photograph was taken at Kensington Palace at the end of June by Chris Jackson. The Duke and Duchess are very pleased to share this lovely picture as they celebrate Prince George's fourth birthday, and would like to thank everyone for all of the kind messages they have received.

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Sve po pravilima

Kao prvo dijete Kate Middleton i princa Williama, maleni George postao je treći u liniji za prijestolje. Kate je poznata po svojoj tradicionalnosti i poslušnosti kada se radi o praćenju pravila kraljevskog dvora, pa je tako bespogovorno slijedila tradiciju i svog prvog sina rodila u krilu Lindo bolnice St. Mary u Londonu, gdje su rođeni i princ William i princ Harry.

Novinari iz cijelog svijeta kampirali su pred ulazom u bolnicu kako bi prvi svjedočili predstavljanju kraljevske bebe svijetu. I nisu morali dugo čekati jer je već nakon nekoliko sati Kate Middleton, u nježnoj plavoj haljini i sa svojom uobičajenom prekrasnom raspuštenom kosom, svijetu predstavila – princa Georgea, prvog sina princa Williama, unuka princeze Diane i pravog malog slatkiša.

Pred Buckinghamsku palaču odmah je izvješeno i službeno priopćenje o rođenju novog člana te slavne obitelji.

Ipak, iako se Meghan Markle smatra pravom uzurpatoricom tradicije i rušiteljicom utvrđenih pravila, čak je i mirna Kate odlučila rođenjem svojeg sina srušiti jedan običaj – predstavila je sina javnosti netom nakon njegova rođenja.

Emocionalna vojvotkinja tom je prilikom izjavila kako je dolazak njezina sina na svijet za nju poseban trenutak. Mislim da će svaki roditelj znati kako se sada osjećam.“

"Georgeov efekt" 

Ubrzo je mali princ postao medijska i PR zvijezda, a u dobi od samo godinu dana pojavio se na naslovnici britanskog Vanity Faira. Sva slatka odjeća u koju ga je njegova majka oblačila prodavala se u rekordnom roku pa se stvorio i mit o „Georgeovu efektu“. Što god je princ imao na sebi, željele su i majke diljem svijeta za svoju djecu.

Njegovi slavni roditelji žalili su se prvih nekoliko mjeseci njegova života kako stalno plače i jede nevjerojatne količine hrane, no žalopojke su ubrzo prestale i George je izrastao u dječačića koji sada već ide u školu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prince George plays with bubbles at a children's party held at Government House in Victoria this morning #RoyalVisitCanada 🇨🇦 Image © PA

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

Prince George vrlo će vjerojatno jednog dana postati kralj, nakon što se s te pozicije maknu njegov djed i otac, a njegovim rođenjem dogodilo se i pravo malo čudo – prvi put od doba kraljice Victorije tri su generacije prijestolonasljednika bile žive.

Maleni George kršten je u listopadu 2013., što je nakon prvog pojavljivanja u javnosti na stepenicama bolnice u kojoj je rođen, bilo njegovo drugo pojavljivanje u javnosti. Ponosni roditelji su mu dali ime George Alexander Louis, a imao je čak 7 krsnih kumova i kuma. Svi su pripadnici užeg kruga aristokracije ili članovi same kraljevske obitelji. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Duke and Duchess of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis, following Prince Louis's christening. 📷 by Matt Holyoak at Clarence House.

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)

William i Kate tradicionalisti, a Harry i Meghan buntovnici 

Prije no što je princ Harry i upoznao Meghan Markle, rođena je još jedna kraljevska beba. Princeza Charlotte, čiji je dolazak na svijet također izazvao medijsku pompu, mala je slatkica koja je sada četvrta u redu na krunu.

Rođenje princa Louisa slijedilo je isti obrazac. Praćenje tradicije i pojavljivanje u javnosti skupa s majkom i ocem nekoliko sati nakon rođenja, kada je Kate Middleton plijenila pozornost javnosti svojom prekrasnom pojavom samo 6 sati nakon porođaja. Taj najmlađi član obitelji nije zadobio toliku pozornost javnosti jer je rođen netom prije vjenčanja princa Harrya i Meghan, koja je svu pozornost vješto usmjerila na sebe i svoje prohtjeve.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene