Japanska princeza Mako već je nekoliko puta odgađala svoje vjenčanje, a čini se kako su pripreme došle kraju. Odlučila se i na jedan drastičan potez.

Galerija


Japanska princeza Mako odustat će od primanja čak milijun dolara od svoje obitelji kako bi se udala za svog dugogodišnjeg dečka Keija Komura, a to će uskoro blagosloviti i japanska vlada. Japanska kraljevska obitelj inače svojim ženskim članicama daje po milijun dolara kada napuste obitelj, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula.

29-godišnja princeza Mako unuka je bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine te ga je na tronu naslijedio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim dečkom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske obitelji već pučanin, vjenčanje odgađaju već nekoliko godina. Očekuje se kako će datum vjenčanja par objaviti ovih dana, a pred oltar bi mogli već sljedeći mjesec.

Kei Komuro sljedećeg se tjedna vraća u Japan prvi put otkako je otišao u New York na studij još 2018. godine. Kako javljaju japanski mediji, mladi par planira svoj novi život započeti upravo u SAD-u, a čim se vjenčaju Mako će se promijeniti čitav život.

Japanska kraljevska obitelj odgađala je vjenčanje godinama zbog sporne veze koju je Kaijeva majka imala sa svojim bivšim zaručnikom i financijskih problema u koje je upala. U javnost su izlazili detalji njezina spora oko novca s bivšim, a obitelji mlade princeze zbog toga Kei nije bio prigodan bračni drug.

Prema pravilima japanske kraljevske obitelji, tron mogu preuzeti isključivo muškarci, a žene udavanjem uvijek gube kraljevski status te im se isplaćuje pozamašna cifra. Ukoliko Mako zaista ne uzme milijun dolara, to će biti prvi put u modernoj japanskoj povijesti da se nešto slično dogodilo.

Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine.

Kei, koji radi u jednoj odvjetničkoj tvrtki, zaprosio je Mako u prosincu 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju vjenčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga objavljeno je da će se par ipak vjenčati u studenom 2018. godine. Vjenčanje je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim priopćenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije, pa onda i na 2021. Princeza Mako je japanskim medijima govorila kako su ona i Kei jedan drugome nezamjenjivi, a čini se kako su se sada do kraja dogovorili oko svoje budućnosti.

Marko Grubnić se modno uskladio s malenim Bloomom pa rastopio sve, odmah mu se javila i mama Šuput

Zaljubili su se na prvi pogled i ispisali jednu od najljepših ljubavnih priča, no stravična tragedija sve je prekinula

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju