Nije sve kako se čini

Vjenčanje koje se odgađalo pune dvije godine zbog bizarnog razloga konačno dobilo blagoslov, ali uz jedan obvezan uvjet

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Japanska princeza Mako moći se se udati za zaručnika koji nije član kraljevske obitelji, i to nakon dvije godine odgađanja, ali tek nakon što se ispuni jedan važan uvjet.

Japanski prijestolonasljednik Fumihito dao je svoj blagoslov i odobrenje za vjenčanje svoje kćeri princeze Mako, nakon što je nedavno objavljeno kako ono neće biti održano.

Pogledaj i ovo showbuzz poznat je i datum! Princezi je zbog skandala koji prate njezine zaruke narušeno zdravlje, a nakon što je odbila milijun dolara napokon će pred oltar

28-godišnja princeza Mako koja je studirala u Edinburghu, Dublinu i Leicesteru tako će biti prisiljena odreći se svoje titule kako bi se udala za svog dugogodišnjeg dečka Keia Komura, kojeg je upoznala tijekom studija. Par se trebao vjenčati još 2017. godine, ali tada je prvi put bilo odgođeno i sve je stavljeno na čekanje, baš kao što se dogodilo i sada, tri godine kasnije.

"Ustav kaže da se brak temelji na obostranom pristanku žene i muškarca. Ako je to ono što oni stvarno žele, onda mislim da je to nešto što ja kao roditelj moram poštovati", izjavio je princ Fumihito za novinsku agenciju Kyoto.

No dodao je kako se u sve mora uključiti i Keiova obitelj, i to kako bi prvo riješili sva financijska pitanja. Naime, navodno su se pojavila izvješća koja sugeriraju da je obitelj Kamuro umiješana u financijski spor, što dvor nikako ne odobrava.

"Kako bi mnogi ljudi povjerovali i proslavili ovaj brak, moram reći da je to važno pitanje koje mora biti riješeno", izjavio je princ.

Princeza Mako proteklog je mjeseca za tamošnje medije izjavila da su ona i Kei jedno drugome nezamjenjivi, ali da još uvijek nemaju konkretan plan kada će se vjenčati i da joj je trenutačno teško govoriti o budućnosti.

"Brak je za nas nužan izbor kako bismo živjeli i slijedili svoje srce. Jedno drugome smo nezamjenjivi i možemo se osloniti jedno na drugo u sretnim, ali i nesretnim vremenima. U ovom trenutku teško je reći bilo što o našim planovima za budućnost", izjavila je Mako za Imperial Household Agency iliti Agenciju Uprave japanskog carskog dvora .

Japanski carski zakon zahtijeva da princeza napusti kraljevsku obitelj odmah nakon što se uda za pučanina, na što Moko, čini se, ipak nije spremna.

Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine.

Kei, koji radi u jednoj odvjetničkoj tvrtki, zaprosio je Mako u prosincu 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju vjenčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga objavljeno je da će se par ipak vjenčati u studenom 2018. godine. Vjenčanje je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim priopćenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene