James Franco osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu "The Disaster Artist", no slavlje nije dugo trajalo jer ga je pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje.


James Franco osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu "The Disaster Artist", no njegovo slavlje nije dugo trajalo jer ga je pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje, piše Los Angeles Times.

Vezani članci James Franco - 3 Bili su tražene zvijezde, a nakon gnjusnih optužbi postali su omraženi u javnosti James Franco i Isabel Pakzad Ne vole zajedno u javnost: Miljenik žena i 15 godina mlađa djevojka uhvaćeni u praznom gradu

List prenosi da je više žena Franca nazvalo licemjerom i ljigavcem s obzirom na to da je nosio bedž "Vrijeme je isteklo" (Time's Up), a i sam je involviran u seksualno uznemiravanje. Četiri glumice, studentice škole "Studio 4" koju je utemeljio Franco, a bio im je i mentor, za losanđeleski su list rekle da se ponašao vrlo neugodno tražeći da odglume neke 'neprikladne' scene, dodavši da je bio 'bio vrlo ljutit' kad su se u nekim scenama odbile pojaviti nage.

Neke od njih prozvale su ga na svojim Twitter profilima još u nedjelju navečer, nakon što je osvojio Zlatni globus.

Tridesetdevetogodišnji glumac i njegovi odvjetnici negiraju optužbe. Glumica Sarah Tither-Kaplan za LA Times je kazala da je Frankovu potporu pokretu Time’s Up, koji su osnovale moćne holivudske žene protiv spolnog uznemiravanja doživjela kao "pljusku".

"U životu preuzimam odgovornost za stvari koje sam učinio. Ono što je objavljeno na Twitteru nije točno, no podupirem potrebu ljudi da govore o nekim stvarima. Ne želim ih ni na koji način u tome spriječiti", kazao je Franco medijima. Za spolno uznemiravanje Franca je optužila redateljica Violet Paley te još tri studentice koje su pohađale "Studio 4": Hilary Dusome, Natalie Chmiel i Katie Ryan. (Hina)