Slavni glumci Jake Gyllenhaal i Heath Ledger nisu bili samo kolege, već su bili i prijatelji. No, Ledgerova prerana smrt promijenila je glumca.


Glumac Jake Gyllenhaal imao je samo 27 godina kada je njegov prijatelj i kolega Heath Ledger iznenada preminuo. Zajedno su glumili u visoko cijenjenom filmu 'Planina Brokeback', a Gyllenhaal je i krsni kum kćerke Ledgera i Michelle Williams, koja je također glumila s njima u filmu, a nakon Ledgerove smrti Michelle i Jake su i dalje ostali bliski prijatelji.

Vezani članci Frank Graziano prima nagradu Povijesni uspjeh: Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu Michelle Williams Njezina ljubavna priča jedna je od najtragičnijih u Hollywoodu, ali sada konačno ima razlog za novu sreću

U nedavnom i vrlo emocionalnom intervjuu, 35-godišnji glumac koji ostvaruje ogromne uspjehe svojim zadnjim ulogama, rekao je za prijateljevu smrt kako se 'dogodila u onoj dobi kada mi smrtnost nije uvijek bila sasvim jasan pojam'. Prošlo je osam godina otkako je Ledger preminuo od slučajnog predoziranja, a Gyllenhaal je kazao kako ga je to 'pogodilo na načine na koje to nužno riječima ni ne može opisati, niti bi ikada želio javno o tome pričati'.

Smrt Heatha Ledgera otvorila mu je oči te je shvatio koliko je život prolazan. 'Nikakva pozornost ili sintetizirana ljubav koja dolazi iz uspjeha filma je važna. Ono što je važno su veze koje proizađu iz snimanja filma i ljudi od kojih učiš kada se pripremaš za film. To se za mene dosta promijenilo.'