Evo gdje je danas

Prije 10 godina je zamalo pobijedio u MasterChefu, no presudila mu je sitnica: "Nešto što košta 5-6 kuna, mene je koštalo 200 tisuća"

Robert Predrag Žmire Robert Predrag Žmire Nova TV 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Robert Predrag Žmire - 1 Robert Predrag Žmire - 7 Robert Predrag Žmire Robert Predrag Žmire - 3 Robert Predrag Žmire - 4 Robert Predrag Žmire - 5 Robert Predrag Žmire - 6 Robert Predrag Žmire - 2 Robert Predrag Žmire - 8 +0 Robert Predrag Žmire Galerija

Robert Predrag Žmire koji se natjecao u prvoj sezoni showa MasterChef otkrio nam je koliko se toga u njegovu životu promijenilo u zadnjih 10 godina, ali i što misli o novim kandidatima i za koga navija.

Roberta Predraga Žmiru upoznali smo kao natjecatelja prve sezone showa MasterChef, a u novoj sezoni vratio se kao kuhar čije su jelo kandidati trebali replicirati u stres testu.

Pogledaj i ovo Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović objasnili su i svoju odluku Promjene u žiriju MasterChefa, evo tko napušta show: "Novoj postavi želimo super sezonu, vrijeme je za nove izazove…''

Od njegovog sudjelovanja u showu prošlo je 10 godina, a od tada mu se život, kako kaže, drastično promijenio.

"Tada sam krenuo u kulinarske vode i do danas nisam stao, sve i svašta sam prošao, svugdje sam radio. Sad mi se ostvarila i želja koju sam sebi obećao dok sam bio u MasterChefu da ću otvoriti konobu, ali nisam otvorio konobu, otvorio sam restoran. Očito sam kroz tih 10 godina sazrio kao pravi kuhar i sad radim neku modernu kuhinju", ispričao je Robert za DNEVNIK.HR.

Zadnjih pet godina s prijateljem radi i ekskluzivne ručkove preko agencije koja se isključivo bavi ekskluzivnim turizmom, a tamo je susreo razne utjecajne ljude.

''Kuhao sam za neke ličnosti koje su jako utjecajne, ali nisu medijski eksponirane, poput savjetnika od Trumpa, nekih košarkaša, kćeri Silvija Berlusconija..." nabraja, no ne može se više ni sjetiti svih.

Pohvalio se i kako je četiri godine je radio kao chef na jednoj jahti i obišao cijeli Mediteran, a imao je par kuharskih gostovanja u Nizozemskoj gdje je prije sudjelovanja u MasterChefu četiri godine radio i kao konobar.

"Hrana me uvijek interesirala i poticaj odlaska na MasterChef je bilo da vidim dokle mogu ići s kuhanjem jer mi je to bio veliki hobi. Imao sam iskustvo u Nizozemskoj, gdje profesionalni konobar mora jako dobro biti upućen u kuhinju, tamo drugačije rade nego ovdje", tvrdi Robert koji se poslije MasterChefa nije vratio konobarenju već se prekvalificirao i sada je po zanimanju kvalificirani kuhar.

U showu mu je malo mu je nedostajalo za pobjedu, no titulu MasterChefa ipak je odnio Šime Sušić.

"Iskreno nisam očekivao da ću ući u top 20, a kamoli da ću doći gotovo do kraja", kaže Robert kojemu je presudila torta, odnosno neuspjela želatina.

"Svi me i dan danas zezaju što se tiče želatine jer me nešto što košta 5-6 kuna, koštalo 200 tisuća kuna", prisjeća se nerado, ali sa smiješkom.

"U ono vrijeme su svi bili uvjereni da sam ja taj koji će pobijediti, ali dogodi se jedna situacija u kojoj si pod stresom i gotovo. I dan danas nisam vičan tim desertima i smatram da je to zanimanje slastičara. Ograničava me kad radim 100 posto po nekoj recepturi", dodaje.

U showu je stekao i neka prijateljstva koja su potrajala do danas.

"S nekim ljudima sam još uvijek u kontaktu, s nekima baš u dobrom, dosta nas je ostalo u toj branši radit. S Vedranom Begom sam se susretao puno, često mi navrati, onda s Markom Gajskim, kojeg sam redovno posjećivao dok je radio na Hvaru, a to prijateljstvo je ostalo, pa se i dan danas čujemo. Dobar sam i sa svojim mentorom, ondašnjim članom žirija Tomom Gretićem, baš smo se nedavno vidjeli", priča nam Robert.

MastreChef je nastavio budno pratiti, a ne krije ni tko mu je favorit u novoj sezoni.

"Ivan je definitivno po znanju i korištenju tehnika najbolji od njih. Ali svi daju sve od sebe, susreću se s novim stvarima i tehnikama koje doma nisu imali i mogu reći da su i momci i cure stvarno super. I Zvjezdana Zveki ima nešto u sebi, a kod ostalih sve ovisi o momentu. Ipak je to je veliki izazov za sve njih, nije tako jednostavno kako ljudi ispred televizije misle", kaže Robert.

"Mi smo u onoj prvoj sezoni napravili revoluciju i stvarno je bila emisija koja je praćena jako puno. Došlo je do jednog preokreta u ugostiteljstvu i ja mislim da se svi u Hrvatskoj mogu zahvaliti jednoj takvoj produkciji da je uspjela tu gastronomiju podići na novi nivo, ali još danas nema puno razumijevanja i ja se s time susrećem svaki dan" ističe.

A za kraj ima savjete za sve koji razmišljaju o prijavi u MasterChef.

"Svim ljudima koji žele preispitati svoje mogućnosti i nešto više postići u ovom svijetu koji nije lak, ja im želim i savjetujem da se prijave u MasterChef jer, ako ništa drugo, stručni žiri je i u ovoj sezoni pokazao da može od amatera napraviti pravog profesionalca. Budućnost ugostiteljstva leži u rukama dobrih kuhara kojih je stvarno u Hrvatskoj ogroman deficit. Samo se prijavite, samo rokajte!" poručuje Robert.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene