Čarobna večer

Oliveru u čast zapjevale naše najveće zvijezde, a obožavatelji stigli čak iz Švedske: "On je bio čovjek iz naroda"

Nina Badrić i Petar Grašo Nina Badrić i Petar Grašo DNEVNIK.hr 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Koncert u čast Oliveru Dragojeviću - 1 Koncert u čast Oliveru Dragojeviću - 2 Koncert u čast Oliveru Dragojeviću - 4 Koncert u čast Olivera Dragojevića Koncert u čast Oliveru Dragojeviću - 3 Obljetnica Olivera Dragojevića - 9 Petar Grašo - 1 Petar Grašo - 2 Obljetnica Olivera Dragojevića - 2 Obljetnica Olivera Dragojevića - 3 +1 Obljetnica Olivera Dragojevića - 7 Galerija

Dvije su godine prošle od kad nas je napustio Oliver Dragojević. Njemu u čast, večeras je u Veloj Luci održan veliki koncert.

Glazbenici su večeras zasvirali i zapjevali na koncertu u čast Olivera Dragojevića. Njegove kolege i prijatelji sjećaju se ove legende hrvatske glazbe, koja nas je napustila prije dvije godine.

Pogledaj i ovo Vesna Dragojević dirljiva večer Vesna Dragojević nije krila emocije na koncertu u čast njezinu Oliveru, otkrila je i što ju je posebno iznenadilo: "Ja sam u šoku"

"Mislim da je Oliver zapravo dopro u duše gotovo svih nas i postao je jedan opći pojam, kao što je jutro, noć more sunce, tako imamo i Olivera", izjavio je Petar Grašo.

Pripreme za koncert u Korčuli, gdje je i njegovo posljednje počivalište, trajale su cijeli dan.

Životnu bitku, Oliver je izgubio u 71. godini života, godinu dana nakon što mu je otkriven rak pluća.

"On je bio čovjek iz naroda", "Došla sam iz Švedske u čast Oliveru", Lijepo nam je, njegova pjesma nam je bila prvi ples". izjavili su posjetitelji koncerta koji ovu prigodu nikako nisu htjeli propustiti.

Osim Velolučana, koncert je okupio i velik broj njegovih dugogodišnjih suradnika i prijatelja, od kojih su neki već stigli u ranim popodnevnim satima, između njih  Petar Grašo, Nina Badrić i mnogi drugi.

Prije dvije godine, tisuće obožavatelja ispratile su velikana hrvatske glazbe iz Splita, a posebno dirljivi bili su kadrovi stotina brodica koje su ga ispratile do Vele Luke gdje je i pokopan.

Jedan od izvođača na večerašnjem koncertu, Petar Grašo otkrio nam je kakve su emocije uoči početka.

"Ovdje vlada izuzetno lijepa i topla atmosfera, jer svi koji su ovdje su Oliverovi dugogodišnji prijatelji i suradnici. Samu probu je bilo gušt odrađivat, možete misliti kakav će tek biti koncert", otkrio nam je Petar. 

Oliverove pjesme i danas se vrte posvuda, Petar je otkrio što misli koliki je njegov značaj za hrvatsku glazbu.

"Mislim da je njegov značaj u Hrvatskoj ali i regiji, jednak utjecaju jednog Franka Sinatre. Mislim da je Oliver dopro do duša svih nas i mislim da je to vrhovnii domet koji jedan umjetnik može postići."

Stotine pjesama, stotine hitova - Petru nije bilo lako izdvojiti najdražu Oliverovu pjesmu, neku koja ima posebno značenje u njegovu životu.

"Vjeruje da je svima koji poznaju njega teško izdvojiti u tom mnoštvu pjesama. Ali prije nekoliko trenutka smo pjevali jednu koja mi je draga još od djetinjstva, a to je "Skalinada", pjesma koju svi mi prolazimo, penjemo se i padamo, a prošao je i Oliver i ostavio neizbrisivi trag.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene