Prema informacijama BBC-ja Harvey Weinstein sutra se planira predati u New Yorku...

Galerija


Holivudski mogul koji je proteklih godinu dana poznatiji po serijskom zlostavljanju glumica, sutra će se navodno predati njujorškoj policiji. To će se, navodi BBC, dogoditi u jutarnjim satima. Predat će se nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, silovanje i seksualne napade. Harvey Weinstein i dalje tvrdi da nikada nije imao seksualni odnos na koji druga strana nije pristala. Optužbe protiv Weinsteina potakle su pokret #MeToo koji u osnovi želi prevenirati seksualna zlostavljanja u budućnosti.

Vezani članci Kraljica Elizabeta i Harvey Weinstein Kraljica poništila odličje posrnulom filmskom mogulu koji je osuđen na 23 godine zatvora za seksualno zlostavljanje Film Vrisak - 6 Zastrašujuću masku slučajno su pronašli, a film je prvo bio zabranjen za gledanje mlađima od 17 godina

Sve je počelo riječima Lucije Evans za The New Yorker. U vrijeme kada ju je Weinstein prisilio na oralni seks, ona je bila studentica glume. Nekoliko puta mu je rekla da ne želi takve odnose s njim, no on je nije poslušao.

Jedna od prvih koje su prozvale Weinsteina bila je glumica Rose McGowan, a javila se i Paz de la Huerta. Ona je rekla kako ju je Weinstein dva puta silovao. Našla se tu i Ashley Judd. Neviđeni skandal uništio je Weinsteinovu inače respektabilnu karijeru, a i privatni život. Supruga Georgina ga je ostavila. Novinari The New York Timesa i The New Yorkera dobili su Pulitzerovu nagradu za razotkrivanje seksualnog predatora.

Harvey Weinstein (Foto: Getty)
Harvey Weinstein, Georgina Chapman (FOTO: Getty)