Prema informacijama BBC-ja Harvey Weinstein sutra se planira predati u New Yorku...

Galerija


Holivudski mogul koji je proteklih godinu dana poznatiji po serijskom zlostavljanju glumica, sutra će se navodno predati njujorškoj policiji. To će se, navodi BBC, dogoditi u jutarnjim satima. Predat će se nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, silovanje i seksualne napade. Harvey Weinstein i dalje tvrdi da nikada nije imao seksualni odnos na koji druga strana nije pristala. Optužbe protiv Weinsteina potakle su pokret #MeToo koji u osnovi želi prevenirati seksualna zlostavljanja u budućnosti.

Vezani članci Film Vrisak - 6 Zastrašujuću masku slučajno su pronašli, a film je prvo bio zabranjen za gledanje mlađima od 17 godina Harvey Weinstein Nakon osude na 23 godine zatvora zbog silovanja, bivšem mogulu potvrđen koronavirus

Sve je počelo riječima Lucije Evans za The New Yorker. U vrijeme kada ju je Weinstein prisilio na oralni seks, ona je bila studentica glume. Nekoliko puta mu je rekla da ne želi takve odnose s njim, no on je nije poslušao.

Jedna od prvih koje su prozvale Weinsteina bila je glumica Rose McGowan, a javila se i Paz de la Huerta. Ona je rekla kako ju je Weinstein dva puta silovao. Našla se tu i Ashley Judd. Neviđeni skandal uništio je Weinsteinovu inače respektabilnu karijeru, a i privatni život. Supruga Georgina ga je ostavila. Novinari The New York Timesa i The New Yorkera dobili su Pulitzerovu nagradu za razotkrivanje seksualnog predatora.

Harvey Weinstein (Foto: Getty)
Harvey Weinstein, Georgina Chapman (FOTO: Getty)