Ashley Judd bila jedna od prvih koja je prekinula šutnju o producentu Harveyu Weinsteinu, optuženom da je uznemiravao, seksualno napastovao ili silovao stotinjak žena.

Galerija


Glumica Ashley Judd tužila je u ponedjeljak producenta Harveyja Weinsteina na sudu u Los Angelesu optužujući ga da joj je uništio karijeru kad se usprotivila njegovu seksualnom uznemiravanju.

Vezani članci Rose McGowan (Foto: Getty Images) Slava joj je udarila u glavu? Slavna glumica zabranila kontakt očima, ne želi da joj se itko približava ili obraća Harvey Weinstein (Foto: Getty) The New York Timesu i The New Yorkeru Pulitzerova nagrada za razotkrivanje seksualnog predatora

Glumica je bila jedna od prvih koja je prekinula šutnju o producentu, optuženom da je uznemiravao, seksualno napastovao ili silovao stotinjak žena, među kojima zvijezde poput Angeline Jolie, Gwyneth Paltrow ili Lee Seydoux.

Ashley Judd (Foto: Getty Images)
Ashley Judd (Foto: Getty Images)

U tužbi se tvrdi da je Weinstein uništio njezine izglede da se pojavi u trilogiji Petera Jacksona "Gospodar prstenova", jednoj od najisplativijih u povijesti filma, kazavši redatelju i svojoj koproducentici da je rad s glumicom "noćna mora".

"Tim je neutemeljenim napadima Weinstein uspio uvrstiti Ashley Judd na crnu listu i uskratio joj mogućnost da radi na nastavcima filmova koji su zaradili milijarde dolara i 17 Oscara", kaže se u tužbi.

(Hina)