Ashley Judd bila jedna od prvih koja je prekinula šutnju o producentu Harveyu Weinsteinu, optuženom da je uznemiravao, seksualno napastovao ili silovao stotinjak žena.

Galerija


Glumica Ashley Judd tužila je u ponedjeljak producenta Harveyja Weinsteina na sudu u Los Angelesu optužujući ga da joj je uništio karijeru kad se usprotivila njegovu seksualnom uznemiravanju.

Vezani članci Bill Cosby Oslobađajuću presudu Billu Cosbyju komentirali odvjetnici moćnika koji je osuđen zbog istih gnjusnih nedjela Ashley Judd (Foto: Profimedia) Holivudska glumica šokirala bolnom ispoviješću: "Morala bih dijete dijeliti sa svojim silovateljem"

Glumica je bila jedna od prvih koja je prekinula šutnju o producentu, optuženom da je uznemiravao, seksualno napastovao ili silovao stotinjak žena, među kojima zvijezde poput Angeline Jolie, Gwyneth Paltrow ili Lee Seydoux.

Ashley Judd (Foto: Getty Images)
Ashley Judd (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

U tužbi se tvrdi da je Weinstein uništio njezine izglede da se pojavi u trilogiji Petera Jacksona "Gospodar prstenova", jednoj od najisplativijih u povijesti filma, kazavši redatelju i svojoj koproducentici da je rad s glumicom "noćna mora".

"Tim je neutemeljenim napadima Weinstein uspio uvrstiti Ashley Judd na crnu listu i uskratio joj mogućnost da radi na nastavcima filmova koji su zaradili milijarde dolara i 17 Oscara", kaže se u tužbi.

(Hina)