Bregović je prvi glazbenik s ovih prostora koji je zbog plagijata morao platiti odštetu.


Francuski sud odredio je kako Goran Bregović mora francuskom autoru Enricu Maciasu isplatiti odštetu od milijun eura zbog plagiranja njegove glazbe koju je potpisao kao svoju u Kusturičinom filmu 'Arizona dream'.Iako se radi o velikoj odšteti, Bregović je prodajom soundtracka iz filma samo u Americi zaradio 7 milijuna eura.

Njegova slika podsjeća na sliku osobe koja bi rado u toalet!

Vezani članci Donald Trump Trump tužbom državne tajnice želi spriječiti potvrdu Bidenove pobjede u Pennsylvaniji Goran Bregović (FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Bolni dani za Gorana Bregovića: Iznenada mu preminula mlađa sestra, glazbenik samo šuti i plače

Bregović je kaznu isplatio i tako postao prvi glazbenik s ovih prostora koji je kažnjen zbog krađe. Da je pravda spora, ali da prije ili kasnije sustigne počinitelje dokazuje i ovaj slučaj. Macias je prije deset godina tužio Bregovića, a sada dobio milijun. Bolje i kasno nego nikad.

Ovo nije prvi put da je Bregović optužen za plagiranje. Kusturica je zbog njega već jednom imao problem kada mu je Brega radio glazbu za film 'Podzemlje'. Tada je redatelj isplatio milijun maraka kako distribucija filma ne bi bila zaustavljena.

Jednom prilikom Kusturica je izjavio: 'Bregović je jedan običan lopov'. Nakon toga njih dvojica prekinuli su prijateljstvo.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook