Đorđe Balašević bi informacijama iz susjedne nam Srbije na posljednji počinak trebao biti ispraćen u ponedjeljak.

Galerija


Prema pisanju srpskog portala Blic Đorđe Balašević bi na posljednji  počinak trebao biti ispraćen već u ponedjeljak u njegovu rodnom Novom Sadu, a obitelj je odbila da liječnici izvrše obdukciju.  Vrijeme ispraćaja zasad nije poznato, ali taj dan će navodno biti proglašen danom žalosti. 

Vezani članci Đorđe Balašević Oskvrnut mural posvećen Đorđu Balaševiću, nepoznati počinitelji uništili su ga na neprimjeren i ružan način Đorđe Balašević Nova inicijativa obožavatelja pokojnog Balaševića samo potvrđuje koliko je bio obožavan u cijeloj regiji

To je prva informacija o ispraćaju koja se pojavila nakon što je vijest o smrti legendarnog glazbenika cijelu regiju ostavila u šoku i velikoj tuzi.

Građani se okupljaju na ulicama njegova Novog Sada, ali drugih gradova pa tako i Zagreba gdje su njegovi obožavatelji učinili simboličnu gestu i ostvarili mu želju iz jedne od pjesme.

"Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević za Mondo.rs i zaključio da Bog valjda bira najbolje među nama. 

Đorđe je preminuo u 68. godini života nakon komplikacija zbog upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus. 

Balaševićev život obilježila je tragedija o kojoj nije mogao ni pričati, a malo tko zna zašto mjesec dana nije vidio tek rođenu kćer

Nakon Balaševićeve smrti oglasila se njegova Olivera, drhtavog glasa i potpuno slomljena