Pokušao joj objasniti

Matanić je influencerici Doris odlučio uputiti ispriku: "Ne želiš taj svijet, kao i ja imaj otvorene oči"

Redatelj Dalibor Matanić (Foto: Dnevnik.hr) Redatelj Dalibor Matanić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Redatelj Dalibor Matanić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Redatelj spota Dalibor Matanić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Dalibor Matanić se ispričao Doris Stanković na svom profilu na facebooku gdje je objavio poduži status namijenjen upravo njoj.

Nakon što je uzburkao javnost svojim statusom upućenoj influencerici Doris Stanković, koja je u jednom porečkom restoranu tražila besplatan obrok u zamjenu usluge reklamiranja na društvenim mrežama, filmski redatelj Dalibor Matanić odlučio joj je uputiti pismo isprike.

hvala vam svima na podršci😘nikad nisam dobio toliko zahtjeva za prijateljstvom u tako malo vremena. ponovite molim vas...

Objavljuje Dalibor MatanicUtorak, 1. rujna 2020.
Pogledaj i ovo In Magazin: Dalibor Matanić - 6 najveći glumački skandal Novinarka koja je prva javnosti razotkrila slučaj Dalibora Matanića, otkrila tko je vršio pritisak da se priča ne objavi: ''Puno poziva smo primili, nisu svi bili ugodni...''

"Hvala vam svima na podršci. Nikad nisam dobio toliko zahtjeva za prijateljstvom u tako malo vremena. Ponovite molim vas podršku na parlamentarnim izborima 2024. Uglavnom, ne želim ovakav svijet podjela i svađa, grubih riječi i obračuna - to nisam ja, uvijek se borim za mir i balans i uopće ne znam kako da objasnim da je moj profil hakiran zadnjih par dana, a da nije - i da sam ja osobno pisao - bilo bi puno gore po influensere. Ali ajmo u esenciju: pismo Doris Stanković.

Draga Doris, ispričavam se ako te je nešto s moje strane povrijedilo oko ove gungule oko restorana u Poreču. Ispalo je da je moj bijes prema "lako ćemo" sistemu stavio nas dvoje bez imalo smisla u koridu. Ispričavam se za svoje grube riječi, ali uvijek se borim za neki bolji svijet u kojem ima mjesta za sve. Ti u svojima 20-ima ne zaslužuješ moju oštricu koju sam uputio sistemu koji je omogućio da budeš krivo navođena.

Po meni najveći problem sistema je da usprkos svim generacijama, obrazovanjima i kulturama daje mogućnost da netko pomisli da će "preskočiti" sve to brojem followera. Monetizacija broja followera je jedina stvar protiv koje se hoću boriti jer followeri se npr. mogu kupiti.

Netko ne mora ići na fakultet da bi brojem followera zarađivao više od nekoga tko je završio fakultet, nije li to nepravda Doris? Tvoj dobar broj followera ne znači da znaš nešto o kulinarstvu da bi dobila poseban tretman od nekog restorana, ili? Influenseri/lobisti postoje oduvijek (i nemaju veze sa sponzorstvima) i postojat će zauvijek, ali je bitno da budu znalci, učeni - da imaju rezultate na svom planu - npr. možda sam ja i veći influenser od tebe, ali ima jedna velika razlika - ovu, molim te zapamti: ja sam odgojen da mi je neugodno ako dobijem nešto besplatno? Možeš li to prihvatiti? Možeš li prihvatiti svijet u kojem se djeca osjećaju vrijedno ako završe školu i fakultet - a ne da im se rugaju što idu po "pravilima".

Ti još nisi bila rođena, a vidjeli smo hrvatske mafijaške krkane kako negiraju rad i idu zaobilaznim putem - i svi im se dive - e to nije dobar put vjeruj mi. Kod nas su dočekani kao heroji - od tud taj akumulirani bijes, i da - nema veze s tobom, sad kužiš?

Danas su neki "novinari" i dežurne žrtve upravo zauzeli taj rakurs - vrijeđaju rad, blagajnice, radnike i optužuju dosege ljudi koji su napravili nešto iznimno bitno za ovu zemlju - da bi sve stavili u isti koš. Jer kao svi smo isti. Pa upravo nam followeri kažu da nismo. Ne želiš taj svijet Doris, kao i ja - imaj otvorene oči: i samo uči, saznaj, divi se ovom ludom svijetu. I oprosti još jednom, ti nisi meta. Večera je na mene.

A vama divni ljudi, hvala. Korona nas je naučila da budemo ljudi. Puno vas je to naučilo", napisao je Dalibor u podužem statusu.

Cijela priča se zahuktala nakon što je influencerica, koju na profilu na Instagramu trenutno prati 78,7 tisuća ljudi, od restorana u Poreču tražila kompenzaciju u vidu objave na Instagramu te im je rekla kako je do uobičajena praksa u Hrvatskoj. Iz restorana su joj napisali kako za nju nitko nikada nije čuo te su njezin zahtjev odbili.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene