Princ Philip službeno je ušao u 100. godinu života, a imao je zaista zanimljiv život pun uspona i padova. S kraljicom je u braku čak 73 godine.

Galerija


Britanski princ Philip slavi veliki, 99. rođendan, a čestitke je dobio sa svih strana svijeta i od članova kraljevske obitelji.

Vezani članci Princ Philip Iznimno obraćanje javnosti: Princ Philip se zahvalio svima koji se bore protiv pandemije koronavirusa Kraljica Elizabeta Britanska kraljica otišla iz palače zbog koronavirusa, članovi njezinog osoblja su već danima u panici

Kraljevska obitelj dan uoči njegova rođendana objavila je nove fotografije princa na kojima pozira u dvorcu Windsor sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom (94), s kojom je u braku čak 73 godine. Kraljica i princ Philip zajedno su u karanteni već tjednima, a izvori bliski kraljevskoj obitelji istaknuli su kako je to najviše vremena što su proveli zajedno posljednjih nekoliko godina.

"Želimo sretan 99. rođendan i puno sreće vojvodi od Edinburgha!", napisali su princ William i Kate Middleton na svom službenim Instagramu u opisu serije fotografija s princom.

Voli se šaliti, obožava sport i kulinarske emisije

Princ Philip službeno je ušao u 100. godinu života, a imao je zaista zanimljiv život pun uspona i padova. Princ je oduvijek veliki pobornik činjenice da izvanzemaljci postoje, a još je od mladih dana zagovarao te teorije. Njegova majka bila je nagluha, zbog čega je još kao dječak naučio znakovni jezik te ga i dan-danas savršeno poznaje.

Kraljičin suprug obožava kulinarske emisije, a "Mary Berry" mu je najdraža od njih. On je ujedno i prvi član kraljevske obitelji intervjuiran za televiziju, i to 1961. godine. Romansu s kraljicom započeo je u prvoj polovici prošloga stoljeća, a kako ih odmah ne bi uhvatili, Elizabeta je pored kreveta držala njegovu fotografiju na kojoj ima bradu da ga zaposlenici palače ne bi prepoznali.

Princ se obožava šaliti na svoj račun, ali i na račun drugih. Tijekom brojnih kraljevskih putovanja upoznao je tisuće ljudi, a dobivao je i mnoge poklone. Jedan od njih su dva nilska konja koja je dobio na dar od predsjednika Liberije. Jednom je prilikom upoznao 104-godišnju ženu kojoj je rekao da ne vjeruje kako ima toliko godina "jer si žene uvijek oduzmu barem 10 godina".

Philip ispod kilta dugo godina nije nosio baš ništa, a govorio je kako je to po uzoru na njegova oca. Na početku braka s kraljicom često je tulumario do dugo u noć sa svojim prijateljima te se nerijetko verao preko vrata palače koja su bila zaključana. Princ se oduvijek bavi sportom, a polo i kriket najdraži su mu sportovi.

Pamtimo ga kao zgodnog negativca u ''Titanicu'', a 23 godine kasnije kose više nema, ali ima koju kilu viška i poveći trbuh