Philip, vojvoda od Edinburgha, vrlo se rijetko pojavljuje u javnosti od kada je u kolovozu 2017. prestao obnašati službene dužnosti.

Galerija


Princ Philip, 98-godišnji suprug britanske kraljice Elizabete u ponedjeljak je zahvalio svima koji se bore protiv pandemije koronavirusa, iznimno se obrativši javnosti od svog umirovljenja.

Vezani članci Kraljica Elizabeta i princ Philip Kraljičin suprug ušao u 100. godinu života: Njegov život pun je uspona i padova, evo nekih zanimljivosti Kraljica Elizabeta Britanska kraljica otišla iz palače zbog koronavirusa, članovi njezinog osoblja su već danima u panici

Philip, vojvoda od Edinburgha, vrlo se rijetko pojavljuje u javnosti od kada je u kolovozu 2017. prestao obnašati službene dužnosti, a cijelo razdoblje epidemije se sa svojom suprugom nalazi u dvorcu Windsor.

"Kako se bliži Svjetski dan cijepljenja, želim odati priznanje mnogima koji su uključeni u ključni posao borbe protiv pandemije: onima u medicinskim i znanstvenim profesijama, na sveučilištima i istraživačkim institutima, svi ujedinjeni u radu da nas zaštite od covida-19", rekao je princ Philip.

"U ime svih nas koji smo sigurni u svojim domovima, također želim zahvaliti svim radnicima koji se brinu za nastavak infrastrukture našeg života, zaposlenima i volonterima u proizvodnji hrane i distribucije, poštanskim službama i radnicima u dostavi te onima koji se i dalje brinu za redovan odvoz smeća", dodao je.

Vojvoda od Edinburgha je posljednji u nizu članova kraljevske obitelji koji se obratio javnosti od kada je uvedena izolacija zemlje kako bi se spriječilo širenje virusa SARS-CoV-2.

Njegova supruga, kraljica Elizabeta slavi u utorak 94. rođendan, ali tom prilikom neće biti obilježavanja počasnim plotunom na vojnoj paradi jer to u ovom trenutku smatra neprimjerenim. (HINA)

Joksimović ljutito odgovorio na prozivke zbog svog poteza, mnogima to nije primjereno