više od 7 sati proveo u policiji

Glumac optužen za silovanje objavio video i rekao da je bio na poligrafu: "Lečić liječi, ne truje i ne siluje"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Branislav Lečić pohvalio se u videu na svom Facebook profilu da je prošao poligraf i da je ispitivanje u policiji bilo profesionalno.

Glumac Branislav Lečić, kojeg je kolegica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, otkrio je u petak u videu na svom Facebook profilu da je prošao poligrafsko ispitivanje u policijskoj postaji u Beogradu. 

Pogledaj i ovo Branislav Lečić (Foto: Dnenvik.hr) - 1 on sve negira Moćnik kojeg je srpska glumica optužila za silovanje dobro je poznat domaćoj publici, a evo kako je 2018. godine govorio o ženama

"Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić može samo da liječi, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i pol sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao", rekao je Lečić.

Afera potaknuta optužbama glumice Štajnfeld da ju je silovao kolega, podijelila je srpsku javnost i glumačke krugove. Lečić je i ranije odbacivao optužbe, a saslušan je u policiji u nazočnosti odvjetnika i zamjenika tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu.

''U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti nijekao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužiteljstvo u Beogradu nastavlja s prikupljanjem dokaza kako bi se donijela odluka o daljem tijeku postupka”, ispričala je agenciji Tanjug glasnogovornica tužiteljstva Ivana Rakočević.

Lečić je, poslije optužbi za silovanje, u četvrtak u video izjavi rekao da sa Štajnfeld nije imao nikakve odnose osim poslovnih te je i njoj i svim ženama uputio isprike ako su se ikad osjetile ugroženima ili su bile podcijenjene ili ponižene nekom njegovom slučajnom ili namjernim gestom.

Afera Štajnfeld-Lečić izazvala je veliku pozornost u Srbiji i u regiji, a analizom objavljene audio snimke razgovora Štajnfeld-Lečić bavio se i New York Times.

Prva posljedica afere bila je poruka ugledne beogradske glumice Mirjane Karanović da, u znak solidarnosti i potpore kolegici Štajnfeld, više ne želi nastupati u predstavama s Lečićem.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Bogdan u filmu - 2 Goran Bogdan u filmu - 1 Goran Bogdan - 1 Goran Bogdan - 2 +2 Goran Bogdan - 3 Celebrity Goran Bogdan javno podržao kolegice i slikovito, ali i posve jasno poručio što misli o zlostavljačima  

Nakon toga je došla i odluka Beogradskog dramskog pozorišta o tome da je na zahtjev "većeg dijela" glumačke ekipe predstave "Kad su cvjetale tikve“ Branislav izuzet iz idućih predstava tog komada.

Prvi put o traumatičnom događaju glumica je javno govorila prije nekoliko mjeseci u svom dokumentarnom filmu "Zacijeli me" iz 2020., koji je prikazan i na Sarajevo film festivalu. Tema filma je silovanje i seksualni napadi u eri "MeToo" pokreta, a snimljen je u Americi, kamo se glumica preselila nedugo nakon događaja o kojem je svjedočila u intervjuu portalu Insajder, ustvrdivši da ju je Lečić silovao.

Danijela Štajnfeld srbijanska je glumica, rođena u Vojvodini, od 2005. do 2011. glumila je u više domaćih filmova i serija te kazališnih predstava, a živi i radi u Sjedinjenim Državama.

Afera Štajnfeld-Lečić dospjela je u javnost nakon što su potkraj prošle godine mlade glumice optužile vlasnika glumačke škole Miroslava Miku Aleksića za spolno zlostavljanje, što je u regiji potaknulo mnoge glumice i druge javne osobe da progovore o sličnim iskustvima.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene