Andrej Plenković drag je različitim političkim opcijama, a mi vam donosimo detalje iz privatnog života čovjeka koji je tek najavio svoju spremnost da preuzme HDZ.


Andraj Plenković, zastupnik HDZ-a u europskom parlamentu, jedan je od rijetkih političara kojeg uvažavaju i druge političke opcije. Vole ga i tete iz saborskog restorana, jer im navodno često nosi čokolade iz Francuske i Belgije. U Bruxellesu i Strasbourgu  ima puno posla, ali očito i vremena da razmišlja o čelnom mjestu HDZ-a, budući da se spominje kao jedan od ozbiljnijih kandidata na to mjesto.

Vezani članci Obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica kod križa na Masleničkom mostu - 4 Reakcije na predsjednikov potez: "Moglo se pretpostaviti da će do toga doći", "Prvo sapun onda parfem" Premijer Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: "Nazvao me u 8 sati ujutro, slagao sam Lego sa sinom i nisam shvatio što je toliko dramatično. Komemoracija da, provokacija ne"

Još prije nekoliko godina razgovarali smo s Plenkovićem o privatnom životu i životu europskog parlamentarca. 'U slobodno vrijeme igram tenis, odem u kino, a volim otići i u kazalište', kazao je Andrej Plenković koji u Bruxellesu često kavu pije s prijateljima iz diplomatskih dana. Družiti se zna i s kolegama iz drugih stranka, s kojima dijeli klupu europskog parlamenta.

Andrej Plenković je rođen u Zagrebu, ali roditelji su mu Dalmatinci. 'To je neki miks, purgera i Dalmatinca', kazao je možda budući predsjednik HDZ-a.

Priča se da ga u Saboru vole konobarice jer ih često počasti slatkišima. 'To je mali znak pažnje iz zemalja koje su prvaci kada je čokolada u pitanju', otkrio je Plenković kojeg mnogi podržavaju u odluci da stane na čelno mjesto najveće desne stranke u zemlji.