Niže inozemne uspjehe

Omiljena dizajnerica poznatih Hrvatica otkrila kako je surađivati s Predsjednicom i Severinom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ususret četvrtoj samostalnoj reviji dizajnerica Aleksandra Dojčinović otkrila nam je kako je surađivati s najvećim svjetskim zvijezdama, ali i zbog čega je odbila ponude za odlazak iz Hrvatske.

Ime Aleksandre Dojčinović postalo je nezaobilazno na domaćoj modnoj sceni. Ambiciozna Zagrepčanka, koja stoji iza brenda Lei Lou, već godinama slovi za jednu od naših najomiljenijih dizajnerica. U njezinim kreacijama nerijetko blistaju su i brojne poznate Hrvatice. Od pjevačica, sportašica, pa sve do najutjecajnije žene u državi - predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

Pogledaj i ovo Nenad Tatarinov ''pa je l' moguće?'' Šuput na mukama zbog muža i sina, bit će vam sve jasno kad vidite što Nenad drži u rukama: ''Je l' se pita netko kak' ćemo s tim?''

"Moram priznati da je sa svima njima jako ugodno surađivati. Sve su to radne žene i uvijek je tu potrebna brza reakcija. Sve se događa brzo. Žustre smo. Lijepo se dogovaramo i surađujemo. Do sada nisam imala nikakvih problema", govori nam Aleksandra u čijim kreacijama nerijetko blistaju i Severina, Maja Šuput, ali i Sandra Perković.

Razmažene ili?

Iako javne osobe nerijetko prati glas da su pomalo razmažene, Aleksandra nas uvjerava da dozu bahatosti i posebne prohtjeve nikada nije doživjela od svojih klijentica. "One nikako nisu razmažene, ali jako dobro znaju što žele. I ja s druge strane znam što želim, tako da uvijek nađemo neki kompromis. Nekome može zvučati da je jedna ili druga strana razmažena i svojeglava, ali je jako dobro i ugodno. U principu, najbolje je raditi sa ženama koje znaju što žele", dodaje dizajnerica.

Biti u samom vrhu nije uvijek lako, no Aleks teret popularnosti na svojim leđima ne osjeća. "Ne doživljavam se tako i ne rezimiram tako stvari u svojoj glavi, tako da mi to ne predstavlja teret. Sebi sam najveći kritičar i moja su očekivanja toliko velika da ih nitko ne može nadmašiti", iskrena je Dojčinović koja posljednjih godina niže uspjehe u inozemstvu.

Jedna je od rijetkih domaćih dizajnerica koja se može pohvaliti pozamašnim brojem kreacija u kojima su slavne dame stigle na najveće svjetske gala događaje. U njezinim haljinama osvanule su voditeljica Keltie Knight, glumica Kaley Cuoco, ali i slavna pjevačica Mel B.

"Uglavnom sam oblačila glumice, voditeljice i neke modne influencerice u Los Angelesu i Kanadi. Trenutno surađujem s 20 stilista u Americi i te su suradnje unaprijed dogovorene, tako da me ne iznenađuje previše kad ugledam svoju haljinu na nekom prestižnom događaju. Za mene je to samo još jedan dio posla i radnog dana", otkriva skromna dizajnerica. Sa svojim poznatim klijenticama nikada nije stupila u kontakt, no time se ne zamara jer svjesna je, kaže, da na svjetskoj sceni showbusinessa vlada veliki profesionalizam. "Nitko me od njih nije kontaktirao. To su toliko velike zvijezde da ne kontaktiraju nikoga ponaosob. Oni imaju svoj tim ljudi i to je sasvim drugi nivo rada", govori Aleksandra.

Potporu sustava ne očekuje

Uspjeh na svjetskoj sceni mnoge bi zasigurno natjerao na pomisao o odlasku iz Hrvatske, no za Aleks to nikada nije bila opcija. "Imala sam dvije konkretne ponude za odlazak, ali iako emocije ne bi trebalo unositi u posao, srce mi je reklo da ostanem. Mislim da iz Hrvatske nikada neću otići", govori dizajnerica. Ne obeshrabruje ju ni činjenica što njezin projekt ne uživa potporu našeg sustava. "U Hrvatskoj je teško biti radna žena, ali to nam ne smije biti prepreka nego izazov s kojim ćemo se izboriti za sebe. Što se tiče potpore sustava, nikada ju nisam ni očekivala, tako da mi je to u redu. Naučila sam funkcionirati kao one man show", ističe Aleksandra.

Ipak, priznaje da nije ugodno kada se nađe u društvu svojih kolega iz inozemstva. "Naravno da nije ugodno kad dođeš na prezentaciju svog brenda pa tamo budu dizajneri iz primjerice Italije, Francuske i Amerike koji su napravili puno manje od tebe, a uživaju veliku potporu sustava. Vani su dizajneri velike zvijezde. Oni su na razini vrhunskih sportaša i imaju znatne potpore država iz kojih dolaze. Kod nas to nije tako", kaže Aleksandra. No, ne sumnjamo da će ona i bez potpore i dalje nizati uspjeh za uspjehom. Više pogledajte u videu DNEVNIK.hr-a.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene