Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posjet Baščaršiji je neizostavan za svakoga tko turistički doputuje je Sarajevo, a Morgan Freeman također nije mogao odoljeti, a da se ne prošeta tim dijelom grada, upozna tradicionalne zanate i posjeti džamiju.


Američki glumac Morgan Freeman iskoristio je sunčano jutro u Sarajevu kako bi se prošetao Baščaršijom, mjestom koje je zaštitini znak grada. Freeman je tako obišao Kazandžiluk, Gazi Husrev-begovu džamiju, Morića Han i Sebilj na Baščaršiji.

Vezani članci Prometna nesreća kod Sarajeva - 1 Stravične scene kod Sarajeva: Automobil sletio s autoceste, poginula trojica muškaraca Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku''

>> 'Mlade glumce iz serijala o 'Harryju Potteru' sada čeka šok'

>> VIDEO: Morgan Freeman - Očekujem odličnu zabavu u Sarajevu!

Glumac tijekom turističkog obilaska nije bio rapoložen za druženje s medijima, već je uglavnom razgovarao s običnim ljudima koji su mu rado pokazivali umijeće iz starih zanata kojim se bave, poput izrade kazana i posuđa od bakra.

Freeman je posjetio 16. Sarajevo Film Festival na kojem će se premijerno u subotu prikazati film 'Invictus' redatelja Clinta Eastwooda u kojem tumači lik južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele.