Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročitajte novu kolumnu Daniela Delalea, urednika emisije Red Carpet.


Otišla je u doba najveće popularnosti. Imala je doslovno SVE. No vratimo se na početak. Estradni lisac Zrinko Tutić lansira Tajči, kreće prvi glazbeni projekt na kojem radi čitav tim, prvi put netko ciljano ulaže u glazbenicu koja bi trebala pokoriti mase svojim šarmom i optimizmom. I uspijevaju. Pune dvorane od Vardara do Triglava. Tajči histerija zahvatila je čitavu bivšu državu, cure nose popularne kokotice, oblače se kao Tajči, svi dečki, pa tako i ja, zaljubljuju se u Tajči, nastaje lutkica Tajči, svi su ludovali čitave noći i bili zaljubljeni u njezine oči. U čitavoj toj histeriji Tajči gubi identitet i sve se počne rušiti kao kula od karata. Tim od 30-ak ljudi usred rata ostaje bez posla. Treba li je kriviti? Po meni ne.

Vezani članci Slika nije dostupna Showbizz meka: Red Carpet ima novi vizualni identitet Slika nije dostupna Pomozite životinjama: Otiđite s Fani Stipković na večeru!

'Tko sam ja?', pitanje je koje ste si sigurno barem jednom u životu postavili. Identitet je skup značajki koje čine bit neke osobe, a o spoznaji tih značajki ovisi čitavo čovjekovo postojanje. Iz njega proistječe doživljaj sebe i svijeta oko sebe. U potrazi za odgovorom možete naići na "pogrešan", što dovodi do otuđenja pojedinca. Nije mi namjera ulaziti u to je li se Tajči otuđila ili ne, no činjenica je da je Zrinko Tutić odjednom ostao bez projekta života koji je domaću estradu pokrenuo poput tsunamija. Na Tajči projekt mislim.

Džentlmenski je pušta da ode u Ameriku unatoč tome što je još uvijek bila pod ugovorom. I nakon Tajči koju, budimo realni, nikada nije prebolio, njegova tvrtka Tutico radi sto na sat. Estradna legenda Neno Ninčević s ratišta odlazi u Tutico ratovati s glazbom, koja je, ne zaboravimo, uz branitelje bila bitan faktor tih vremena. Osim Nene, za Tutića su tada radili svi danas udarni tekstopisci i glazbenici. Glazbena industrija rastura, zarađuju se veliki novci i odrađuje se na stotine humanitarnih koncerata.

Maja Blagdan, Divas, Ivan Mikulić, Severina samo su neki od Tutićevih pulena u to vrijeme. Tada su svi su pjevali hrvatsko, i glazba i glazbenici bili su na visokoj razini. Ne zaboravimo i tadašnji dance koji je harao, no to je već neka druga priča. Banjalučki skladatelj, kako se Zrinko predstavlja, nakon nekog vremena ''puca''. Razlog: Severina, prva nasljednica Tajči koja se do dana današnjeg održala i trenutačno je najveća domaća ili ako hoćete balkanska zvijezda. Ona to realno jest, što sam ja uvijek i isticao kao činjenicu.

Nastavak kolumne Daniela Delalea pročitajte na Red Carpetovoj web-stranici.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju