Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Red Carpet je nazočio najznačajnijem svjetskom događanju po pitanju iznimno skupih oldtimera!


Ono što je na francuskoj Azurnoj obali Monte Carlo, u Italiji bi bilo jezero Como. Smješten na samom sjeveru zemlje, već dugo ovo je područje rezervirano samo za one najbogatije.

Vezani članci Zaleđena cesta Brza reakcija spriječila sudar na zaleđenoj cesti, gledali su se u oči dok su pokušavali izbjeći nesreću Slika nije dostupna Sajam robota u Osaki vs. sajam milijunaša u Moskvi

Ovdje se nalaze i neke od od najljepših rezidencija, čije se cijene na tržištu procjenjuju na astronomske cifre, a da sve bude još ekstravagantnije jednom godišnje na jezeru se održava talijanski Concorso d’Eleganza - najznačajniji događaj u svijetu - barem kad su u pitanju oldtajmeri.

Ovdje se za riječ recesiju nikada nije čulo. Početna cijena nekih 'jeftinijih' staromodnih automobila bila je oko pola milijuna eura. Nevjerojatno, ali samo jedno klimanje glavom i milijunska bi se cifra popela za sitnih 100 tisuća eura.

Tako je na aukciji Ferrari iz 1955. prodan za 3 milijuna i 400 tisuća eura, a za tu bi se cijenu mogla kupiti luksuzna vila na s pogledom na jezero Como. Više u prilogu Red Carpeta!