Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodimo vas u najpoznatiji i najluksuzniji pustinjski resort Al maha koji se nalazi 70-tak kilometara od Dubaija, a u koji svjetska elita dolazi po svoje nezaboravno iskustvo.


Bogati dolaze u pustinju kako bi naučili o kulturi beduina, iskusili sokolarstvo, jahanje konja ili deve. Rusi, Njemci i Švicarci su najčešći gosti koji uživaju u rijetkim vrstama drveća i biljkaka zasađenih samo na tom području što je potpuna suprotnost glomaznom i naglašenom luksuzu Dubaija. Mnoge zvijezde dolaze ovdje na psihičku detoksikaciju. Uz njih, razna modna događanja i filmovi snimali su se u Al mahi, a jedan od njih je 'Sirijana' s Georgom Clooneyem.

Vezani članci Fani Stipković Fani Stipković danas je jedna od najseksi novinarki Europe, a prije 12 godina imala je potpuno drugačiji stil Slika nije dostupna Fani otkrila gdje nikad ne bi vodila ljubav

Ovo je luksuz samo za odabrane. Cijena predsjedničkog apartmana je preko 10 i pol tisuća eura na noć. Na korištenju su tri ogromne sobe, ogroman bazen, smještaj za poslugu i poseban smještaj za batlera.

CNN i BBC radili su dokumentarce o ovom resortu posebno zbog činjenice da metar od vas šeću arapski oriksi i antilope koje su sedamdesetih gotovo izumrle. U Al mahu su ih 99-e doveli stotinjak, a sada ih ima oko 500. Ista je priča i s arapskim gazelama.
U većini arapskih zemalja zakoni su jako strogi. Tako u Dubaiju muškarac i žena ne mogu biti u istoj prostoriji. No resort je orijentiran turistima, tako da muškarci i žene mogu skupa u saunu i na tretmane, jedino se ne smiju skupa presvlačiti.

Nakon što cijeli dan provedete u Al mahi, nakon jahanja na devama i druženja sa sokolovima i antilopama, možemo zaključiti da se uopće nije teško priviknuti na odmor od 100 000 eura. Tko je tu čuo za stres?!