Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novac, automobili i nekretnine su ono što ih izdvaja od ostalih 'običnih smrtnika', a eksperimentiranje s drogom, kao sveprisutni izazov, nije zaobišlo ni zlatnu mladež u susjedstvu.


Red Carpet nas je ovaj put upoznao sa raskalašenom scenom sarajevske zlatne mladeži, koja je za razliku od naše domaće, ipak otvorenije pristupila raspravi o lagodnom životu, razuzdanim zabavama i uveo nas u taj, često zatvoreni, krug ludih zabava bogatih.

Vezani članci Slika nije dostupna Seks, seks, seks... u 2010. godini Slika nije dostupna Zašto se Hana Hadžiavdagić zaručila preko Facebooka?

Otvoreno o životu kojeg nose novac i moćni roditelji, progovorio je Andrej Atijas, sin uspješnog biznismena i predstavnika Siemens korporacije u BiH koji svoje iskustvo s drogom veže uz lude noćne provode i zabave na kojima je bio čest gost. ' Svi mi volimo nešto da probamo. Ne kažem da nisam uzimao nešto, svi smo, ali da sam ostao na tome, ne. Volim popiti kada su partiji’, kaže Andrej.

Svoje iskustvo s drogom ne krije ni velika zvijezda bosanske estrade Fuad Backović Deen uz tvrdnju kako mu baš je to iskustvo pomoglo u sazrijevanju, dok je s druge strane Adis Bunjo, sin uspješnog biznismena i vlasnika auto-kuće Bunjo d.o.o bio dosta suzdržaniji u svojim odgovorima. U intervjuu kaže da je imao poprilično strog odgoj, no to ga očito nije spriječilo da bude sveprisutan po raznim raskalašenim zabavama.

>>Gdje se sve skriva zagrebačka 'zlatna mladež'?

Možda najzanimljiviji dio priče ipak čini Adnan Branković, sin bivšeg premijera, za kojeg se priča kako je izbačen sa fakulteta Webster u Beču zbog navodnog incidenta. Već je poznato kako je njegov otac upotrebljavao svoju moć kako bi prikrivao razuzdan život svog sina, no u ovom slučaju očito nije bilo pomoći.

Ono što nijedan od sugovornika nije krio, svakako je golema potrošnja novca na raznim zabavama, gdje se ne štedi u naručivanju skupocjenih šampanjaca i drugih 'elitnih' pića, a neki nisu krili ni bogato iskustvo sa ženama koje su stekli po raznim partijima.

Da se troši razuzdano, kako se i zabavlja, uvjerio nas je i konobar kojeg je Hana Hadžiavdagić pitala za komentar: ‘Po nekom mom mišljenju troše užasno puno, to je neko moje mišljenje, znači piju se šampanjci, samo skupa pića i gleda se samo najskuplje. U prosjeku na jednu noć potroše i do 500 eura’, kaže.

Kako diše sarajevski elitni podmladak i kako ih se doživljava u Sarajevu, doznajte u video-prilogu.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju