Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Val dobrog osjećaja' izmamit će Britancima poneku Funtu iz džepa po pitanju kraljevskog vjenčanja princa Williama i njegove izabranice Kate Middleton.


Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton iduće bi godine britanskome gospodarstvu moglo dati poticaj od 620 milijuna funti (5,4 milijarde kuna), objavio je 'Verdict', tvrtka koja se bavi istraživanjem tržišta.

Vezani članci Adriana Đurđević - 2 Nogometaš Duje Ćaleta-Car kleknuo nakon četiri godine veze, lijepa Adriana ponosno pokazala prsten Snježana Mehun Snježana Mehun zaručila se na egzotičnim Maldivima, prsten ostavlja bez daha!

Tvrtka je procijenila da bi trgovci od prodaje robe široke potrošnje koja će se naći na tržištu u povodu zaruka Kate i princa Williama mogli zaraditi 12 do 18 milijuna funta, a od raznih suvenira što će ih prodavati prije njihova vjenčanja oko 26 milijuna funti.

>> Princ William bi razvod platio s pola kraljevskog bogatstva

>> Tko su prinčeve bivše, djevojke kojima je kruna izmakla za dlaku?

No, pravi poticaj gospodarstvu mogao bi stići iz 'vala dobrog osjećaja' koji će zahvatiti Britance. 'Verdict' predviđa da će trgovci ostvariti znatnu dobit, preciznije oko 360 milijuna funta, jer će si kupci rado priuštiti neko finije vino ili šampanjac da nazdrave sretnom paru, a turističke i putničke agencije po nekim bi najavama mogle zaraditi oko 216 milijuna funta.