Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još samo tri dana i Englezi će dobiti novu princezu. Turisti, ali i medijske ekipe već su okupirali londonske ulice, policija svakodnevno provjerava moguće opasnosti.


Slavlje samo što nije počelo. Vidi se to i po brojnim turistima koji su već u potrazi za najboljim mjestima koja će zauzeti na dan kraljevskog vjenčanja. Pokraj Westministerske opatije niklo je pravo malo novinarsko selo. Na jednoj od pozicija među sedam tisuća novinara u petak će stajati i naša reporterka.

Vezani članci Ilustracija Tri su osobe izbodene nožem: Žrtve prebačene u bolnicu, policija na ulicama London, Velika Britanija Kraljica Elizabeta II. pokopana je uz svog supruga princa Phillipa u dvorcu Windsor

'Šokirana sam koliko je velik interes medija za ovaj događaj. Selo napravljeno za novinarske ekipe je golemo, veće od ičeg što sam vidjela u 20 godina karijere. To je senzacionalno', izjavila je novinarka AP-a Jennie Bond.

Policijske snage svakodnevno pročešljavaju sve rute kojima će se kretati budući mladenci. 'Svakodnevno provjeravam opasnosti od terorističkog napada i naravno imamo planove ako se takvo što dogodi', izjavila je zapovjednica Christine Jones. Opasnosti za sada kaže nema.

Na drugom kraju svijeta u Los Angelesu također teku pripreme za kraljevsko vjenčanje. U jednom će se pubu okupiti posjetitelji odjeveni u mladence. 'Zabavljat ćemo se uz DJ-a, imat ćemo kobasice i ostalu englesku hranu, gledati vjenčanje, kritizirati haljinu, žudjeti za princom Williamom', izjavila je organizatorica zabave Eileen Lee.

O Williamu i Kate zna i bolivijski šaman. Priredio je obrede u kojima vidi njihovu budućnost. 'Ačačilas kaže kakav će im biti bračni život. Imat će dvoje djece - dječaka i djevojčicu. Pratit će ih sreća i zdravlje' izjavio je šaman Sabio Mamani Aruquipa.
Kako bi proročanstvo bilo što bolje, šaman je bogovima žrtvovao brojne poklone koji simboliziraju buduće mladence.

>> Hoće li Kate ostaviti Williama pred oltarom?

>> Stotine tisuća ljudi hrli u London

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju