Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolje poznati po hitovima iz 80-ih 'True' i 'Gold', članovi britanske grupe Spandau Ballet ponovo su se okupili nakon 20 godina te su na press konferenciji jučer u Londonu najavili da će za domaću publiku odsvirati 8 koncerata, nakon kojih bi trebala uslijediti i svjetska turneja.


1989. godine grupa Spandau Ballet se raspala i to zbog nesuglasica članova oko prava na pjesme koje su nastale za vrijeme njihovog najvećeg uspjeha tijekom 80-godina. Cijela stvar završila je na londonskom Visokom sudu da bi tek nakon deset godina bilo presuđeno da sva prava na hitove Spandau Balleta pripadaju tekstopiscu i gitaristu Garyju Kempu. Pjevač Tony Hadley, saksofonist Steve Norman i bubnjar John Keeble također su potraživali prava na pjesma, ali su nakon 10-godišnje pravne bitke ostali 'kratkih rukava'. Basist Martin Kemp, Garyjev brat, bio je jedini član benda koji nije sudjelovao u pravnoj bitci.

80-ih godina grupa Spandau Ballet imala je čitav niz hitova, uključujući britanski broj 1. singl 'True' te su s grupom Duran Duran imali prijateljsko rivalstvo u borbi za obožavatelje. Jučer su na presici u Londonu najavili 8 koncerata koje će održati u Britaniji, počevši od Dublina gdje će nastupiti 13. listopada ove godine, a isto tako su naglasili da je u pripremi i svjetska turneja.

Vezani članci Severina i Petar Grašo (Foto: Instagram) Popularni pjevač otkrio što ga najviše veseli ali i što priprema publici koja ga generacijama obožava Slika nije dostupna Spandau Ballet u veljači u Domu sportova

Na pitanja o dugoj pravnoj bitci koja je završila prije 10 godina dobro raspoloženi članovi benda nisu se obazirali te su objasnili da su se odlučili ponovo okupiti dok su svi zajedno sjedili u pubu, ali su isto tako nadodali da je proces njihovog ponovnog postepenog zbližavanja trajao 18 mjeseci.