Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolji svjetski orkestar - Kraljevski Concertgebouw orkestar prvi će put nastupiti u Zagrebu pod ravnanjem Denijela Hardinga.


Zbog problema koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s azbestom, a potom i zbog požara, koncert kraljevskog orkestra će se održati u Maloj dvorani Doma Sportova. Orkestar će svirati dva velika djela, a jedno je slavna 'Prva Malerova simfonija' koja će po 250. put biti izvedena upravo kod nas.

'Očekujem tri tisuće ljudi'

Vezani članci Petar Grašo (FOTO:PR) Popularni pjevač otkrio što ga najviše veseli ali i što priprema publici koja ga generacijama obožava Lepa Brena (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Nakon deset godina jedna od najvećih zvijezda regije opet u Areni Zagreb: "Sprema se spektakl"

'Svi koji doista vole glazbu doći će na svoje. To će doista biti svečanost glazbe, svečanost orkestralnog simfonijskoga zvuka. Idemo pobijediti u gostima, što je to broj jedan. I drugo, svirat će se pred većom publikom, jer KD Lisinski može primiti oko 1800 zaljubljenika u glazbu. Mala dvorana Doma sportova može primiti tri tisuće i ja očekujem doista tri tisuće Zagrepčana i prijatelja ovoga grada da dođu i uživaju u velikom spektaklu', rekao je Dražen Siriščević, ravnatelj zagrebačke Koncertne dvorane 'Vatroslav Lisinski' kojeg činjenica kako se koncert neće održati u Lisinskom već u Domu sportova previše ne brine.

'Napravit će se malo šminke, malo ćemo s rasvjetom stvar poboljšati. Međutim, ostat će to sportska dvorana. Sve do trenutka dok ne počne svirati orkestar. A siguran sam da onda s glazbom taj će orkestar tu sportsku dvoranu pretvoriti u najljepšu koncertnu dvoranu u svijetu', za kraj je rekao Siriščević.