Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolji svjetski orkestar - Kraljevski Concertgebouw orkestar prvi će put nastupiti u Zagrebu pod ravnanjem Denijela Hardinga.


Zbog problema koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s azbestom, a potom i zbog požara, koncert kraljevskog orkestra će se održati u Maloj dvorani Doma Sportova. Orkestar će svirati dva velika djela, a jedno je slavna 'Prva Malerova simfonija' koja će po 250. put biti izvedena upravo kod nas.

'Očekujem tri tisuće ljudi'

Vezani članci Ivan Mrvoš (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Inovator Ivan Mrvoš o Thompsonovu koncertu u Splitu: "To je komedija od ugovora" Ecija Ivušić i Nikola Pokrivač (Foto: Instagram) Obznanili svima da se vole, pa razmjenjivali nježnosti na koncertu popularnog narodnog pjevača

'Svi koji doista vole glazbu doći će na svoje. To će doista biti svečanost glazbe, svečanost orkestralnog simfonijskoga zvuka. Idemo pobijediti u gostima, što je to broj jedan. I drugo, svirat će se pred većom publikom, jer KD Lisinski može primiti oko 1800 zaljubljenika u glazbu. Mala dvorana Doma sportova može primiti tri tisuće i ja očekujem doista tri tisuće Zagrepčana i prijatelja ovoga grada da dođu i uživaju u velikom spektaklu', rekao je Dražen Siriščević, ravnatelj zagrebačke Koncertne dvorane 'Vatroslav Lisinski' kojeg činjenica kako se koncert neće održati u Lisinskom već u Domu sportova previše ne brine.

'Napravit će se malo šminke, malo ćemo s rasvjetom stvar poboljšati. Međutim, ostat će to sportska dvorana. Sve do trenutka dok ne počne svirati orkestar. A siguran sam da onda s glazbom taj će orkestar tu sportsku dvoranu pretvoriti u najljepšu koncertnu dvoranu u svijetu', za kraj je rekao Siriščević.