Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Metallica, Slayer, Anthrax i Megadeth idućeg će ljeta prvi put podijeliti pozornicu.


U drugoj polovici osamdesetih vladali su heavy metal scenom, tvoreći neformalnu skupinu nazvanu Big Four, no nikad nisu nastupali zajedno. Članovi Metallice, Slayera Anthraxa i Megadetha, nekadašnja velika četvorka thrash metala, potvrdili su da će na festivalima u Poljskoj i Češkoj (16. i 19. lipnja) zasvirati zajedno, a očekuju se i još poneki europski termini.

Vezani članci Dario Tuček i Sanja Vištica - 4 Koncertna industrija na koljenima: "Nismo očito svi dovoljno zreli da funkcioniramo u novo normalnim uvjetima" Objavljene preporuke za koncerte Objavljene detaljne preporuke za kulturne manifestacije: Može se stajati, ali pod jednim uvjetom...

Grupe koje su svojim ranim albumima popularizirale, promijenile i učinile komercijalno zanimljivim do tada autsajderski glazbeni izričaj zvan heavy metal, umnogome su utjecali na metal scenu kakvu poznajemo danas.

>> Metallica 16. svibnja na zagrebačkom Hipodromu

'Još od 1984. se priča o ovim bendovima, to je ukupno 26 godine čekanja. Jedva čekam da razvalimo! To je kao da ste spojili Beatlese, Stonese, The Who i Led Zeppelin. Ili Sabbathe, Judase, Maidene i Motorhead!', rekao je Scott 'Not' Ian, legendarni lider Anthraxa.

Koliko su sami članovi tih bendova oduševljeni idejom, možda je najbolje iskazao gitarist Slayera Kerry King: 'Ovo je jebeno genijalno!' Upravo tako...