Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ilija je pogledao preko 100 njezinih koncerata, a prijateljstvo s Doris traje točno 20 godina.


Najveći obožavatelj Doris Dragović, 46-godišnji invalid Ilija Margarin, kojemu je poznata splitska pjevačica vratila volju za životom, ove godine planira dvostruku proslavu.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon 53 godine braka pokušao ubiti suprugu s valjkom, ona mu oprostila Slika nije dostupna Pack osudila referendum u Republici Srpskoj

Nakon 20 godina ponovno će se vratiti u svoj rodni Korlat kod Benkovca, odakle je prognan početkom Domovinskog rata, a istom će prilikom proslaviti i dva desetljeća poznanstva s Doris.

Malo tko u Zadru i okolici ne poznaje Iliju Margarina, na čijoj je trokolici zalijepljena fotografija Doris Dragović i natpis 'Doris u srcu'. Najveći obožavatelj slavne Splićanke rođen je s dječjom paralizom i od tada je invalid, dok je majku izgubio na porodu. No ovaj 46-godišnjak nikada nije klonuo duhom. Volju za život, kaže, daje mu njegova najdraža pjevačica, koju je upoznao početkom rata na njezinom koncertu u zadarskim Jazinama.

'Kad je ona zapivala 'Srce vuče južnom kraju, srce vuče zavičaju', tu više nije bilo onoga tko je mogao da spriječi da ja ne poletim u njeno krilo. Osjetio sam toplinu koja mi je falila kad sam bio mali, a to je majčin zagrljaj', pričao je Ilija za IN magazin.

Bio je to početak Ilijinog prijateljstva s Doris, koje traje već 20 godina. Poznata pjevačica, koja se posljednjih godina povukla iz medija, za njega je održala i humanitarni koncert u Svetom Filipu i Jakovu gdje je Korlaćanin bio smješten prvih prognaničkih godina, a pomogla mu je i oko obnove kuće u rodnom mjestu. Ilija će se tako nakon dva desetljeća prognaništva uskoro napokon vratiti u svoj Korlat, a na svoja četiri zida, kaže, jedva čeka objesiti sve uokvirene slike sa koncerata i sve izrezane članke o Doris.

Dirljivu priču o prijateljstvu Doris i ilije pogledajte u prilogu IN magazina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju