Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

20 milijuna kuna potrošeno je na članstva u golf klub, na automobil i vozača za školskog ravnatelja, naknade arhitektima, na plaće zaposlenicima iako škola nije ni sagrađena.


Organizacija 'Raising Malawi' čija je Madonna suosnivačica u planu je imala izgradnju školu za djevojčice, a projekt je u totalu procijenjen na 704 milijuna kuna. No, Madonnin plan o izgradnji škole u Malawiju je propao jer je 20 milijuna kuna ulupano na luksuz. Novac se trošio na članstva u golf klubu, na automobil i vozača za školskog ravnatelja, naknade arhitektima, na plaće zaposlenicima, iako škola nije ni sagrađena.

Vezani članci Jadranka Salopek - 1 Kako su se obroci dijelili u školama s tri smjene: "Blagovaonica ima mjesta za 100 učenika. To znači da obroke dijelimo u devet termina" Antonio Jurčev - 1 U jednom gradu četiri škole nisu uspjele organizirati besplatan obrok za učenike: "Ni kuhar ne pomaže ako nemate kuhinju"

Osim što je pjevačica u projekt izgradnje škole u Africi uložila vlastiti novac, dio sredstava je prikupila od svojih prijatelja, među kojima su i Tom Cruise i Gwyneth Paltrow. Madonna nije upletena u financijski skandal, izvještava New York Times.

Pjevačica je još uvijek odlučna u namjeri da u zemlji u kojoj je pola milijuna djece izgubilo roditelje radi AIDS-a, pomaže opskrbom hrane, obrazovanju i medicinskoj njezi. Njeno dvoje posvojene djece, sin David i kćer Mercy su iz Malawija.

>> Madonna sramotila kći Lourdes na crvenom tepihu

>> Madonna ponašanjem iznervirala putnike aviona

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju