Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Časopis 'Rolling Stone' sastavio je listu najvećih rock svađalica, a na prvom mjestu su, očekivano, Jagger i Richards.


Svađe u svijetu rock'n'rolla očigledno nisu rijetkost. Neke od njih nastanu zbog potpuno banalnog razloga dok neki sukobi eskaliraju zbog neslaganja kada su u pitanju osobe s beskompromisnim stavovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Mick Jagger ima novi projekt-Super Heavy! Slika nije dostupna Mick Jagger prvi put na dodjeli Grammyja

Na prvom mjestu su Mick Jagger i Keith Richards iz skupine “Rolling Stones” koji su zajedno u bendu od 1961. godine, ali su poprilično vješto krili svoje svađe sve dok se nije pojavila knjiga sa Keithovim memoarima 'Life'.

'Početkom osamdesetih godina Mick je postao nepodnošljiv. Volio sam ga, ali već 20 godina nisam ušao u njegovu garderobu. Ponekad pomislim da mi nedostaje moj prijatelj i pitam se gdje je nestao', napisao je čuveni gitarist u svojoj knjizi. 'Ne možete očekivati da vaši odnosi budu stalno isti. Mislim da su naše razlike kao obiteljske prepirke, znači ako vičem i vrištim na njega to je zato što nitko drugi nije imao hrabrosti da to učiniti, ili oni jednostavno nisu plaćeni da to rade. Nadam se da Mick razumije da sam prijatelj koji ga pokušava dovesti u red', objasnio je Keith.

>> Rolling Stonesi razmatraju turneju povodom 50. obljetnice

Na drugom mjestu su Paul Simon i Art Garfunkel zbog svađe u 80-im godinama kada je Simon izbrisao Artove vokale sa pjesama koje su trebale biti objavljene povodom ponovnog okupljanja. Nakon verbalnog provociranja prilikom ulaska ove dvojice glazbenika u 'Kuću slavnih', 2003. su odlučili napraviti zajedničku turneju.

Na trećem mjestu je sastav Aerosmith, odnosno problematični frontmen Steven Tyler koji je do histerije iživcirao gitarista Joea Perryja prilikom gostovanja u reality showu 'Američki idol'.

Lista svađalica

1. Mick Jagger i Keith Richards - 'The Rolling Stones'
2. Paul Simon i Art Garfunkel - 'Simon & Garfunkel'
3. Steven Tyler i Joe Perry - 'Aerosmith'
4. Pete Townshend i Roger Daltrey - 'The Who'
5. Braća Ray i Dave Davies - 'The Kinks'
6. John Lennon, Paul McCartney i George Harrison - 'The Beatles'
7. David Gilmour i Roger Waters, - 'Pink Floyd'
8. Phil i Don Everly - 'The Everly Brothers'
9. Liam Gallagher i Noel Gallagher - 'Oasis'
10. Axl Rose i Slash - 'Guns N’ Roses'