Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grupa The Prodigy proglašena je najutjecajniojm grupom unutar svog žanra sudeći po novoj anketi uglednog festivala elektronske glazbe.


Elektronska plesna skupina koja potpisuje hitove ‘Breathe’, ‘Firestarter’, ‘Voodoo People’ i ‘Smack My Bitch Up’ proglašena je najutjecajnijom u anketi GlobalGatheringa. Dotični festival elektronske glazbe, koji je proslavio desetu godinu održavanja, organizirao je anketu kako bi pronašao koji umjetnik (ili grupa glazbenika) je najviše oblikovao dance žanr.

Vezani članci Slika nije dostupna U 42. godini preminuo reper Prodigy Slika nije dostupna VIDEO Hit Prodigyja 'Smack My Bitch Up' na mobitelu svećenika usred mise

Po anketi Prodigy se našao na prvome mjestu s 29 posto glasova, pretekavši Daft Punk i ostavljajući Faithless na trećem mjestu. Među ostalih deset mjesta su se našli Fatboy Slim, The Chemical Brothers i Carl Cox.

James Algate, organizator GlobalGathering Festivala izjavio je kako dance glazba neprestano evoluira i kako mu je drago što je The Prodigy prepoznat i time zaslužio mjesto u povijesti koju mu zasluženo pripada. Festival koji se održava u Warwickshireu godišnje posjeti oko 50.000 ljubitelja elektronskog zvuka. Ove godine su headlineri Faithless i Dizzee Rascal, a Festival će se održati 30. i 31. Srpnja.