Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Injekcija s kojom je Michaelu Jacksonu ubrizgana smrtonosna doza lijekova protiv bolova ponuđena je na prodaju nekoliko aukcijskih kućama, a predviđa se da bi mogla dostići cijenu od čak pet milijuna dolara.


Razni strani medij su prenijeli vijest da je šprica koja je ubila Michaela Jacksona ponuđena na prodaju nekoliko različitih aukcijskih kuća, te da bi mogla biti ići 'pod čekić' na prvu obljetnicu smrti Kralja popa, 25. lipnja ove godine.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Podzemna HIV epidemija' - pošast Istočne Europe Slika nije dostupna Rukavica Michaela Jacksona prodana na dražbi za 350.000 dolara

Britanski The Telegraph, koji je prvi prenio priču tvrdi da je Jacksonova obitelj ima saznanja o injekciji i mogućnosti da se pojavi na aukciji, te da su zbog toga 'šokirani i bijesni'. Identitet vlasnika šprice je za sada još uvijek nepoznat.

>> 250 milijuna dolara za 'budućnost' Michaela Jacksona

'Osoba koja ima špricu u posjedu se već neko vrijeme sastaje sa svojim pravnim savjetnicima, da bi bila sigurna da zakonski posjeduje injekciju, da bi je mogla prodati. Okvirni lan je bio prodati je na velikoj aukciji u Las Vegasu, no po zadnjim informacijama pravni tim je savjetovao da bi bilo bolje aukciju organizirati u nekoj zemlji koja nema uzajamne pravne sporazume s SAD-om, poput Brazila ili čak Libije', izjavio je izvor za The Telegraph.

'Da li je špricu uopće legalno prodati je stvar interpretacije, koja najviše ovisi o tome da li okružni tužitelj smatra da je injekcija pribavljena na ilegalan način. No glasine se brzo šire i Jacksonova obitelj je svjesna da postoji namjera da se šprica da na aukciju', zaključio je izvor.