Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lady Gaga donijela nam je zanimljivu anketu i još zanimljiviji rezultat.


Povodom zanimljivog događaja na koncertu Lady Gage, kada se pjevačica na nevino poigravanje obožavateljice ogrnula slovenskom zastavom usred zagrebačke Arene, na našem portalu postavili smo anketu o tome smatrate li taj čin uvredljivim ili ne. Iako su očekivanja nekih pesimista koji smatraju da još uvijek živimo u jednom zatvorenom konzervativnom krugu prognozirali da je to svakako uvredljivo i da bi se s tim složila većina, otkrivamo da su rezultati ipak pokazali jedno ugodno iznenađenje.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Novi pad s vrtoglavih štikli Lady Gage! Slika nije dostupna Lady Gaga: To nije protetika, to su moje kosti!

Na pitanje ' Smatrate li slovensku zastavu uvredljivim elementom na koncertu Lady Gage u Zagrebu?', 54 posto njih, odnosno 3737 posjetitelja, odgovorilo je negativno, a 32 posto (2256) pozitivno. 949 posjetitelja, odnosno 14 posto, izjasnilo se kako nemaju stav o tome.

Zapravo se postavljalo pitanje je li riječ o jednom nevinom i spontanom činu gdje je zastava korištena kao materijal za prenošenje poruke lišen svih političkih značenja ili je posrijedi namjerna provokacija. No odgovor na to pitanje ažurno smo dobili odmah naredni dan kada je obožavateljica izjavila kako joj je bilo kakva vrsta provokacije bila zadnja na umu u cijeloj toj priči.

Za slovenski 24ur dala je potvrdu kako je bila riječ o nevinom poigravanju gdje se koristila prostorom nacionalnog simbola da istakne svoju poruku, a sama poruka je bila i svrha, nikako zastava, a kamoli ne neka provokacija političke konotacije. Dapače, sasvim se slučajno našla na udaru što je dokazala i svojim izjavama u kojima se da očitati apsolutna odmaknutost od bilo kakvih političkih sukoba koji se vežu za dvije zemlje.

Moguće je da su rezultati ankete u skladu s tim razjašnjenjem jer otpočetka je jasno da Lady Gage zasigurno nema pojma ni kakvi su odnosi među dviju država ni kako izgleda nacionalna zastava od svake. Jedina misterija bila je na glavnom akteru i njegovim motivima.

>> 'Nisam mogla ni posumnjati da će Hrvate uvrijediti slovenska zastava'

Rezultati ankete su nas tako definitivno odmaknuli od epiteta 'onih koji zaziru od 'Slovenije i slovenskog' i pokazali kako smo ipak više koraka naprijed nego što smo mislili iako bi se po svim javnim komentarima dalo naslutiti drugačije. Možda je razlog ovakvih pozitivnih razmišljanja i taj što se radilo o jednom pravom glazbenom spektaklu, a barem on može imati siguran odmak od bilo kakvih političkih prepucavanja. Umjesto političkih natezanja i prepucavanja gdje se širi nesnošljivost dvaju naroda, dobili smo jedan čak simpatičan događaj kojemu su i Hrvati odali priznanje kao takvom.

Ponosno naglašavamo: glazba, spektakl, jedna dobra i zdrava atmosfera konačno su, čini se, pobijedili politiku.

>> Lady Gaga - čudovište koje je Zagrepčanima uzelo dušu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju