Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Showbizz vas vodi na koncert kraljice romske glazbe i Roma, Esme Redžepove koja će nastupiti u zagrebačkoj Tvornici 26. ožujka.


Esma Redžepova, kraljica romske glazbe i Roma, iza sebe ima svjetsku reputaciju nastalu tijekom 50 godina glazbene karijere. Za nju kažu da je sinonim za romsku glazbu. Održala je više od osam tisuća koncerata, pjeva na petnaestak jezika, izdala je više 60 albuma, a glas joj opisuju kao 'dar Božji'.

Vezani članci Slika nije dostupna Esma Redžepova predstavit će u Zagrebu svoju nasljednicu Slika nije dostupna Podijelili smo karte za koncert Marijana Bana!

Gostovala je turnejama u svim europskim zemljama, a u Aziji proputovala od Rusije i Irana, preko Indije do Japana. Album 'Esma The Queen of the Gypsies', koji je prije pet godina objavila nizozemska kuća World Connection, samo je bio kruna njezina cjelokupnog rada i označio je konačno i njezin ulazak u vrh svjetske etno glazbe. Od tada se njezin CD može kupiti u svim prodavaonicama nosača zvuka od Londona i Pariza do New Yorka i Tokyja uz imena poput Cesarije Evore i Omare Portuondo do Amalije Rodriguez.

Sve njezine uspjehe teško je nabrojiti. Još 1968. trima koncertima u pariškoj Olympiji najavila je da su njezini nastupi posebna atrakcija uz virtuozne glazbenike koje je redom odgojio njezin, danas pokojni suprug Stevo Teodosievski. Trideset godina poslije u Frankfurtu je proglašena europskom glazbenom primadonom, a nakon dvije tisuće dobrotvornih koncerata i 47 posvojene djece, za sva svoja djela je prije dvije godine imenovana UNHCR-ovom ambasadoricom i dobila je diplomatsku putovnicu UN-a.

Za 26 dobrovoljnih davanja krvi od Crvenog je križa dobila zlatnu medalju, a u Makedoniji je danas i jedan od troje predsjednika Lions Cluba. UNESCO-va je veleposlanica, usvojila je 47 napuštene djece, te je dva puta predložena za Nobelovu nagradu za mir.

Riječ je, naravno, o velikoj i neponovljivoj Esmi Redžepovoj za čiji koncert 26. ožujaka u Tvornici Showbizz dijeli 2x2 ulaznice. Da bi dobili sve što morate učiniti je reći nam na koliko jezika pjeva kraljica romske glazbe i poslati nam vaše odgovore, zajedno s vašim osobnim podacima na naš email showbizz@novatv.hr. Sretne dobitnike objaviti ćemo 25. ožujka na našim stranicama.

Sretne dobitnice 2x2 karte za koncert Esme Redžepove su lijana Vargović Radić iz Bjelovara i Emilija Hafner iz Zagreba. Karte možete podignuti na blagajni Tvornice kulture na dan koncerta uz predočenje osobne iskaznice. Čestitamo i želimo vam dobru zabavu!