'Dnevni avaz' razotkrio je prevaru Alena Islamovića, koji im je pokušao podvaliti izmišljeni susret s poznatim glumcem Samuel L. Jacksonom.


'Izgubljen u Holivudu, poput najobičnijeg papka, tumarajući po njemu nepoznatim lokacijama, slikanje sa poznatim glumcem kome ne zna ni imena ni prezimena, bilo je za Alena Islamovića kao dobitak na lotu za obmanu javnosti kada se vrati kući.', piše bosanskohercegovački 'Dnevni avaz', ne štedeći Alena Islamovića nakon što su doznali da ih je obmanuo lažući im da je tijekom američke turneje 'Kad bi bio Bijelo dugme' u Hollywoodu sreo nikog drugog do Samuela L. Jacksona, koji je bio toliko dobar da je s njim popriča i slika se.

Vezani članci Slika nije dostupna Bregović tuži Bebeka, Tifu i Islamovića Slika nije dostupna Bijelo Dugme - nova svađa rokera

Sam Alen je 'Dnevnom avazu', po povratku s američke turneje 'Kad bi bio Bijelo dugme', na kojoj je bio sa Željkom Bebekom i Mladenom Vojinčićem Tifom, poslao sliku na kojoj je zajedno s glumcem Samuel L. Jacksonom, a ona ih je toliko zaintrigirala da su ga nazvali i pitali za pojedinosti susreta.

'Bili smo u obilasku Holivuda i kada smo bili ispred Kodak teatra zaustavio se automobil i iz njega je izašao slavni glumac. Pozdravio sam ga i pozvao da se slika sa mnom na što je on bez problema pristao.', ispričao im je tada 'iskreni' Islamović, no samo dan nakon objavljivanja vijesti u redakciju 'Dnevnog avaza' stigla je fotografija snimljena u Hollywoodskom muzeju voštanih figura na kojoj se nalazila jedna njihova čitateljica s identičnim Jacksonom, i upozorenje da se radi o voštanoj figuri, a ne pravom Samuel L. Jacksonu.

'Da je podvala jeftina i providna, govori i činjenica da nije živjela ni 24 sata, ali će sigurno za pjevača imati visoku cijenu. Ko će mu od sada bilo što povjerovati, a sve što je ranije rekao postaje upitno. Svoj kredibilitet je sveo na nulu, a svoj potez nam je obrazložio riječima : 'Htio sam samo da se našalim'. Nama je jasno da je Islamović pokušao da obmane javnost po principu 'ako prođe prođe'. Nije prošlo, a od sada ćemo se šaliti samo po našim pravilima.', zaključili su u 'Dnevnom avazu'.

Sve u svemu, Alen još uvijek mora naučiti da je iskrenost jedna od najboljih politika, te da je s jednim takvim potezom nije ništa dobio, nego samo puno toga izgubio.