Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka premijera filma 'Kao rani mraz' je prošla s atmosferom daleko od idealne.


Bio je to pomalo surov prijelaz, iz atmosfere pune zagrebačke Arene, čijim se hodnicima i dvoranom jedva hodalo od količine ljudi koji su došli prisustvovati koncertu Đorđa Balaševića 18. prosinca, na hodnike koji su zjapili prazni, na kojima se činilo da ima više pripadnika osiguranja nego samih posjetilaca. Sama Arena je bila solidno popunjena gledateljima koji su došli pogledati premijeru filma 'Kao rani mraz', redateljskog prvijenca Đorđa Balaševića.

>> 'Ovo je nešto što mnoge moje kolege neće doživjeti nikad u životu'

Vezani članci Slika nije dostupna 'Panonski mornar' sprema se za novu ulogu Slika nije dostupna 'Kao rani mraz' Đorđa Balaševića vlastitom dužinom naštetio sam sebi

>> Ma tko će Legendi dati naslov?

No 168 minuta dugačak film se pokazao prevelikim zalogajem za kultnog kantautora, koji na žalost nije uspio ostvariti uradak koji bi bio na nivou nekih od njegovih boljih glazbenih ostvarenja, poput pjesme 'Priča o Vasi Ladačkom', koja je i bila inspiracija za nastanak istog.

Filmu je vjerojatno najviše naštetila sama njegova dužina, koja je uspjela razvodniti i najbitnije dramatske trenutke tog uratka. Najsvjetliji trenuci filma su bili oni s Jovanom Balašević, koja je utjelovila ulogu Male Vidre, i učinila je to savršeno, te kada je Đole prekinuo projekciju da bi se još jednom obratio i zahvalio okupljenim Zagrepčanima.

Ugođaj opuštanja je remetilo jako osiguranje koje se odlučilo pobrinuti da nitko ne napravi niti jednu snimku ili fotografiju dotičnog filma, te su pripadnici istog cijeli film isuviše revno pazili i odmah reagirali na svaku osobu kojoj je zasvijetlio mobitel u ruci. Tako da je premijera redateljskog prvijenca Đorđa Balaševića prošla u drugačijem tonu nakon magične koncertne večeri koja se dogodila 18. prosinca i koja će zasigurno ostati jedan od najljepših nastupa u zagrebačkoj Areni.