Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tereza Kesovija je povodom koncerta koji se treba tek održati u Srbiji dignula pravu prašinu kod susjeda. Nakon njenih izjava da je Srbija neće više vidjeti, sada dolazi među srpsku publiku i pjeva 'Prijatelji stari gdje ste'.


Kraljica mediteranske šansone počastila je srpsku publiku konferencijom za novinare povodom održavanja koncerta 'Još se srce umorilo nije' koji je najavljen za 22. i 23. siječnja u beogradskom 'Sava centru'.

Vezani članci Ilustracija Bombaški napad na koncertu Ariane Grande u Manchesteru mogao se spriječiti Slika nije dostupna Tako se navija: Skida se do gola ako Srbija pobijedi na SP-u!

No, činjenica je da većina Srba još nije zaboravila riječi što su izlazile iz usta poznate pjevačice koje su im zadnjih par godina usječene vjerojatno više od njenih pjesama, tako da je umjesto koncerta kojim Tereza Kesovija trijumfalno slavi 50. obljetnicu karijere, cijeli slučaj dobio obilježje skandala. Tereza je odbijala ikakav kontakt sa srpskim susjedima, a sada čini se srpski susjedi nemaju blagoslova za njen dolazak.

Tako se našla pred srpskom publikom, a u odnosu na prijašnje godine kada je kategorički odbijala bilo kakvu mogućnost nastupa u Srbiji, sada ih je na konferenciji pozdravila pjesmom 'Prijatelji stari gdje ste'. No, to nije 'preobratilo' ni srpsku publiku ni novinare koji su se više bavili pitanjima političkog predznaka nego onima zbog kojih je stupila na srpski teritorij. Naravno, Tereza je priču prilagodila novim društvenim i političkim uvjetima u kojima je svoje stare tvrdnje pravdala pod izlikom 'izjava rečenih u afektu' te se okrenula onima kojima aludira na ljubav prema cjelokupnoj svojoj publici, pa tako i srpskoj koji su ostali vjerni njenom glazbenom izričaju.
'Vi zaboravljate ono najbitnije, a to je da sam ja žrtva rata. Ja se i danas pitam zašto nam je sve to trebalo i zašto su se meni sve te stvari događale. Ne mogu poreći da sam rekla to što jesam, ali shvatite da sam to i osjetila u tom trenutku. Ali pjesmom ću vam dokazati da vas volim', prenose njenu izjavu srpski mediji.

Ipak, na noge se oko njenog nastupa digla srpska javnost, ali i estrada koja jasno na cijelu priču odašilje samo jednu poruku srpskoj publici, koja se našla na naslovu srpskog tabloida Kurir: 'Bojkotirajte koncert Tereze Kesovije'.

No, ne samo to, poznati srpski estradnjaci nisu birali riječi pri iskazivanju svog mišljenja te im je koncert očito bio dobar povod da bez ikakve samocenzure izraze svoje mišljenje koje je objavio isti tabloid: 'Mi smo bili i ostali budale i za mene nije ništa novo što Hrvati dolaze pjevati kod nas. Mogu da nas biju, bombardiraju, pišaju i kenjaju po nama... Mi sve zaboravljamo i opraštamo', izjavila je Zorica Marković. Maja Nikolić pak poručuje da bi se svatko tko ode na koncert Tereze trebao sramiti, dok Bora Čorba kaže: ' Nemam komentar na to, zaista. Beograd je bio i ostao veliki grad, u kojem ima mjesta za sve, a nama je oduvijek tuđe govno ljepše mirisalo nego naše.'

>> Srce Tereze Kesovije još se umorilo nije

Podsjetimo, Tereza Kesovija je još nedavno izjavljivala 'ona nije na prodaju' zbog čega je odlučno zaobilazila Srbiju u širokom luku. 'Neka idu svi koji hoće, poštujem njihov stav, jer svatko radi prema svojim moralnim kriterijima. Ja, koja sam zbog rata morala sve nadoknađivati, imam i te kako dobre razloge da nikad ne nastupim u Srbiji', govorila je za Slobodnu Dalmaciju prošle godine, a za Global je bila još oštrija u izjavama gdje je navela kako nema namjeru pjevati 'četnicima koji su joj otuđili klavir'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju