Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trinaest godina nakon ubojstva repera, policija ima nove informacije.


Slučaj ubojstva hip-hopera Biggieja Smallsa iliti Notorious B.I.G.-ja, pravim imenom Christopher Wallace, ponovno je dignuo američku federalnu policiju na noge. Prema izvorima CNN-a, policija u Los Angelesu dobila je neke nove informacije vezane za 13 godina star slučaj, no zasad nije poznato o kakvoj se dojavi radi.

Vezani članci Slika nije dostupna Muslimanski vjernici u BiH upozoreni da Djed Mraz pripada kršćanskoj tradiciji Slika nije dostupna VIDEO: Seksi ples Pamele Anderson u indijskom Big Brotheru

B.I.G. je ubijen 9. ožujka 1997. u Los Angelesu dok se vozio na mjestu suvozača s partija u muzeju Petersen Automotive. Tada je izvješćeno da napadač pucao iz automobila te na mjestu usmtrio glazbenika. Očevici su ubojicu opisali kao Afroamerikanca u odijelu i s leptir mašnom.

Glavna teorija bila je da se radilo o reperskom ratu između istočne i zapadne obale SAD-a, koji je devedestih bjesnio među izvođačima i njihovim izdavačima, točnije između diskografkse kuće Bad Boy Entertainment, koju je vodio Notorious, i Death Row Records, vlasnika Mariona 'Sugea' Knighta. Šest mjeseci ranije, u Las Vegasu pucano je na automobil kojega je vozio Knight, a tada je ubijen njegov suvozač Tupac Shakur. To je ubojstvo također ostalo nerazjašnjeno.

'Njih dvojica izgubili su živote zbog gluposti. Biggie je bio zaštitni znak istočne obale, a Tupac zapadne, i netko se pouigrao njihovim životima', izjavila je Biggiejeva majka Voletta Wallace u dokumentarnom filmu 'Biggie i Tupac'. CNN nije došao do njezinih svježih izjava, no zato su pronašli Russella Poolea, umirovljenog inspektora koji je radio na Notoriousovu slučaju. 'Suge Knight je naručio ubojstvo, a sve je organizirao Reggie Wright Jr., njegov šef osiguranja', tvrdi Poole naglašavajući da je umirovljen prije vremena jer 'se previše približio istini'.

>> Duh Notoriousa B.I.G.-ja nije zadovoljan filmom o sebi

Poole kaže da su ga tragovi doveli do nekih policijskih djelatnika, od kojih su mnogi u 'fušu' radili za Death Raw Records. 'Policija je zataškala slučaj, a mene su maknuli iz slućbe jer su se pribojavali velikog skandala', rekao je nekadašnji inspektor, koji je imenovao Davida Macka kao vrlo mogućeg ubojicu B.I.G.-ja. Taj bivši policajac uhićen je zbog oružane pljačke banke nekoliko mjeseci nakon ubojstva repera, a i odgovara opisu svjedoka zločina. Mack je pušten na slobodu u svibnju prošle godine.