Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Pomozimo mladim glazbenim talentima - upoznajte Lyrxa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobar glas se daleko čuje, a kvalitetniji još i dalje. Uzeli smo javnosti nepoznatog dečka i pomogli mu da svoje tekstove pretvori u ono što čuje u svojoj glavi.

Unatar desetak godina, socijalno muzičko izražavanje je zapostavljeno na skoro svim razinama. Također s tim zapostavljanjem mladih glazbenih snaga, sve je palo u laganu stagnaciju, točnije oni koji su nešto učinili krajem prošlog stoljeća i dan danas su tu.

Pročitajte i ovo Zoran Marinović - 5 NAGRAĐIVANI SURADNIK NOVE TV Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna Komentirao i Škoru Plenković predstavio predizborni spot HDZ-a i najavio: "Osigurat ćemo 100.000 novih radnih mjesta"

No, činjenica je da je nužna smjena generacije pa smo i mi obavezni njegovati tu kulturu izražavanja putem medija.

Tisuće mladih talenata, producenata, tekstopisaca sjede kod kuće radeći duboko u noć na novom stilu, beatu, riječima ili sebi samima.

Na kraju ispada kako je to sve uzalud jer nema medija koji bi to pustio van i nema razumjevanja za mlade koji zato dobivaju jednostavne pridjeve poput hobistai, 'ništ' koristi', padobranci.

Pripadnici stare garde bore se kako bi sačuvali svoje mjesto i povremeno ipak postoji naznaka da će pokušati pomoći. Dogodi se naravno rođenje novog MC-a, no to je toliko tiho da se niti ne istakne kao događaj.

Ne želimo nikome soliti pamet, mogli ste ovako, mogli ste onako! Jer to jednostavno nema smisla.

Već možemo jednostavno učiniti nešto, pokušati pomoći kao sada.

Dečko kojeg možete vidjeti na video snimci zove se Zoran Malnar, a njegovo je umjetničko ime Lyrx.

Slučajno je isplivao van na jednoj kavi, gdje je spomenuto kako već godinama piše tekstove, smišlja priče i kako nikad ništa od toga. Jer, kako je rekao nema veza niti novaca. Samo snagu volje i upornost da to radi iz ljubavi i za sebe. Malo smo razmislili i pitali smijemo li to vidjeti, čuti!?

Na njegovo pozitivno kimanje glavom smo to i učinili. Dobio je našu naklonost, a na vama je da ga poslušate i slobodno date svoj komentar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene