Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od ponajboljih engleskih gothic metal bendova, povodom izlaska novog albuma kreće na turneju u sklopu koje će posjetiti Zagreb i 5. prosincanastupiti u klubu Boogaloo. Kao support na turneji pridružiti ce im se i black/industrial metal bend Samael, a kao lokalni support nastupa Omega Lithium, gothic/industrial metal bend iz Umaga.


Pretposljednji album iz 2007. godine 'In Requiem' bendu Paradise Lost donio je odlične kritike, a stari fanovi ostali su iznenađeni onime što su čuli. Bend je napravio jako mračan album na tragu starih vremena, koji je u mnogim časopisima proglašen za izdanje mjeseca. Opet je ostvarena ona atmosfera koja je sačinjavala mistiku 'Draconian Times' i suptilnu agresiju albuma 'Icon'.

Vezani članci Požari u Kaliforniji (Foto: AFP) - 1 Broj mrtvih u katastrofalnim požarima u Kaliforniji popeo se na 42: "Riječ je o najgorem požaru u povijesti ove savezne države" Slika nije dostupna Misteriji oko 'Izgubljenih' napokon objašnjeni

Kroz 20 godina rada bend je promijenio nekoliko stilova i beskompromisno mijenjao svoj zvuk bez obzira na negativne kritike. Radili su onako kako su htjeli, i nisu pogriješili. Paradise Lost je tako sinonim za evoluciju melankolije, bez obzira na koji način ju interpretirali.

Paradise Lost izdali su prošlog mjeseca novi album 'Faith Divides Us, Death Unites Us', koji je u sličnoj maniri kao i prethodnik, a hrvatska publika moći će guštati u predstavljanju albuma uživo 5. prosinca u klubu Boogaloo.

Cijene ulaznica u pretprodaji iznosi 160 kuna do 29. studenog, 180 kuna od 30. studenog a na dan koncerta 200 kuna. Prodajna mjesta: Planet Music, Boogaloo, Eventim www.eventim.hr.