Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preminula zvijezda imala je svoje paranoične trenutke. Tako je nastao popis koji je medijima otkrio Jacksonov bivši menadžer Dieter Wiesner.


Wiesner je osobno sastavio 'popis neprijatelja', prema naputku Michaela Jacksona, kako bi ga njegovi najbliži suradnici mogli zaštititi. 'Michaela je ponekad bio paranoičan', komentirao je Wiesner.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Muški eskort objavio listu svećenika homoseksualaca: "Nisam više mogao podnijeti njihovo licemjerje" Nemamo cjelovit popis vukovarskih žrtava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Franjevci žele popisati sve vukovarske žrtve

Prema njegovim riječima, na popisu se nalazi ime Jacksonovog bivšeg prijatelja, mađioničar Uri Geller. Geller i Jackson su prekinuli prijateljstvo nakon što je Uri upoznao pjevača s Martinom Bashirom, koji je 2002. godine snimio o zvijezdi kontroverzan dokumentarac.

Na popisu je i Tommy Mottola, nekadašnji čelnik Universala i Sonyja te bivši suprug Mariah Carey, s kojim se Jackson neprestalno svađao oko ugovora. Nadalje, jedan od 'neprijatelja' bio je i okružni tužilac Tom Sneddon, koji je protiv Jackoa podigao optužnicu zbog zlostavljanja djece te Gloria Allred, odvjetnica koja je tražila istragu o sigurnosti Jacksonove djece.

>> VIDEO: Jacksonovo priznanje o ovisnosti o lijekovima

Dieter Wiesner tvrdi da je na popisu i Janet Arvizo, koja je pjevača optužila da je seksualno maltretirao njezina 13-godišnjeg sina.