Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najboljih i najpoznatijih pijanista u svijetu Maksim Mrvica u petak je u Rijeci počeo svoju hrvatsku turneju.


Uvijek rado viđeni gost, Maksim Mrvica, iako rijetko nastupa u domovini svaki put oduševi. Prepuna dvorana upijala je svaki virtuozni takt.

Vezani članci Slika nije dostupna Tisuće ljudi oprostile se od Slavka Mrvice Slika nije dostupna Maksim Mrvica voli škorpione, ali grah ne

‘Nastojim uvijek dati sto posto to večeras i je, jer je prvi koncert u turneji. Najgore je kad imate trideseti nastup, onda za taj posljednji stvarno se trebate truditi da iscrpite energiju’, izjavio je Maksim Mrvica.

Mrvica u Japanu ima status megazvijezde. No i njegov hrvatski album prodan je u rekordnom roku. Maksim uspijeva približiti klasičnu glazbu mladoj publici. Za ovakvu virtuoznost potrebno je mnogo vremena provesti za glasovirom.

‘Kad se spremam za neki projekt koji je velik nekad dođem i do osam sati vježbanja dnevno. Nekad ne vježbam po mjesec dana, ako se vratim s turneje jer mi se ne da. Uglavnom to varira’, izjavio je Maksim Mrvica koji je zbog nostalgije svoju londonsku adresu zamijenio zagrebačkom.