Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Listovi papira sa stihovima pjesme ‘A Day In The Life’ koje je napisao John Lennon 1968. prodani su u petak kolekcionaru za vrtoglav novčani iznos.


Čak 7.200 000 kuna je platio nepoznati kolekcionar na njujorškoj aukciji u petak za dva lista papira na kojima je John Lennon svojeručno napisao stihove glasovite pjesme ‘A Day In The Life’ s albuma ‘Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band’ iz 1968. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Platio 50.000 kuna da bi imao vrata od kuće u kojoj je odrastao njegov idol! Slika nije dostupna Evo album koji je prodan na aukciji za MILIJUN I POL kuna!

Inače ‘A Day In The Life’ spada u jednu od najkompleksnijih pjesama koju su liverpulski Beatlesi napisali i izveli. Pjesma je zatvarala spomenuti album i isprva nije bilo planirano da bude lansirana kao singl. No to je učinjeno i ‘A Day In The Life’ je provela punih 27 tjedana na prvom mjestu top ljestvica u Velikoj Britaniji.

>> John Lennon više nikoga ne zanima?

>> Je li Paul McCartney mrtav?

Lennon je pjesmu napisao u trenutku dok je prelistavajući novine dok je sjedio za klavirom primijetio vijest da mu je poznanica poginula u prometnoj nesreći zbog negledanja na semafor.

‘Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band’ je osmi album britanskog sastava The Beatles i smatra se jednim od najutjecajnijih albuma pop glazbe svih vremena prema američkom glazbenom časopisu 'Rolling Stone'. Ujedno to je prvi studijski album koji je imao istovjetne skladbe za britansko i američko tržište 1968. godine.