Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lee Scratch Perry, jedan od najorginalnijih reggae producenata, 29. travnja nastupa u zagrebačkom klubu Boogaloo.


Poznati reggae glazbenik stiže u organizaciji Polak medije, a zagrebačkoj publici službeno će promovirati 9. Seasplash i 4. Outlook festival. Leeju se pripisuje i začetak studijskog ‘dub’ produciranja te prvo u povijesti korištenje zvučnih efekata i ‘rewind’ tehnike. Kritičari tvrde da je upravo on otvorio novu dimenziju u reggae glazbi te svojim načinom rada utjecao na producente i autore diljem svijeta.

Vezani članci Slika nije dostupna Vikend-revolucija nastavlja 'pohod': 'One su krive za sve' Slika nije dostupna Vikend-revolucija: Poslušajte svirku iz Prostora do (Spunka)

Ovaj reggae veteran karijeru je započeo 1960-ih godina kao pjevač i inžinjer Studio Onea (Kingston, Jamajka), točno u vrijeme kada su u njihovoj radionici nastajali klasici Wailersa. Lee svjetsku slavu postiže 70-tih godina kada počinje objavljivati samostalne albume. Surađivao je s Bobom Marleyem, Peterom Toshaaom, Bunnyjem Wailerom, Barnet Brothersima, te s Clashom, Skatalitaeom i Clashom.

Karte za ovaj reggae spektakl možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu - knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica), po cijeni od 140 kuna, a na dan koncerta cijena karte iznosi 160 kuna.