Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska pop zvijezda Kylie Minogue, bivša glumica u sapunicama koja je u međuvremenu postala jednim od najpoznatijih imena u svijetu suvremene glazbe, u četvrtak je u Londonu dobila visoko britansko odličje.


Minogue, koja je nedavno dobila bitku protiv raka, odlikovana je Redom Britanskog carstva (OBE). Odličje joj je na svečanosti u Buckinghamskoj palači u ime kraljice Elizabete uručio princ Charles.

Vezani članci Reiner prima odlikovanje (Foto: Dnevnik.hr) Željko Reiner primio najviše odlikovanje Republike Čile za strane državljane Slika nije dostupna Koji komad! Biste li joj dali 43 godine!?

"Ovo je odličje za mene nevjerojatna čast. Priznanje za posao koji toliko volim čini me i poniznom i ponosnom", izjavila je pjevačica.

Minogue je postala poznata u Velikoj Britaniji u 80-im godinama prošlog stoljeća ulogom Charlene u australskoj televizijskoj sapunici "Susjedi".

Nakon toga, okrenula se glazbi, objavivši 1987. svoj prvi single "Locomotion", a pjesme "Can't Get You Out Of My Head" i "Spinning Around", osigurale su joj veliku popularnost.

2005. dijagnosticiran joj je rak dojke, ali se nakon oporavka od uspješne operacije i kemoterapije vratila glazbi.

Ove je godine Minogue dobila i visoku francusku kulturnu nagradu "Viteza umjetnosti i književnosti" za "kulturni užitak što ga je dala francuskom narodu".

Minogue je i autorica jedne knjige za djecu, izdala je vlastiti parfem i dizajnirala liniju donjeg rublja.