Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon šestogodišnje pauze osmeročlani Kawasaki 3p se vratio se na scenu novim albumom 'Idu Bugari'. Drugi album Kawasaki 3P-a 'Idu Bugari' već je u prvom tjednu prodaje postao najprodavaniji domaći album, potukavši pritom čak i Thompsona te legendarnog Mišu Kovača. Dovoljan razlog za intervju!


Osnovani još 1993. godine, u doba, kako dečki kažu, 'nestašice pravih punk bendova', usprkos konstantnim problematičnim financijskim pritocima, Kawasaki 3P uspio se održati do danas u skoro orginalnom sastavu. Zbog svoje tvrdoglave upornosti da istraju u svom djelovanju, dobili su laskavu titulu jednog od najcjenjenijih ska – punk bendova u regiji.

Vezani članci Festival penisa u Japanu (Foto: AFP) Ako ste mislili da je festival penisa u Japanu samo parada gigantskih spolovila – u krivu ste Slika nije dostupna Kawasaki 3P, Static-X i Mildreds

U svojim počecima punk skupina K3P započinjala je stvaralački put u garaži zajedno sa punk - rock skupinom Šumski i Motusima. Kažu kako je sve što ih je tada zanimalo bilo samo - novac i žene, te priznaju kako ih i danas održava taj zajednički interes, makar im oduvijek manjka ili jednog, ili drugog!

Jedna od tema koje su se dotakli jest da ih inspirira povratnik na scenu Josip Katalenić, za kojeg kažu da ima anđeoski glas poput slavuja i kako mu zavide na isklesanom tijelu kojeg su imali priliku vidjeti na televiziji. 'Ima kockice na trbuhu, pravu kornjaču!', primijetio je frontman benda Tomislav Vukelić, pa nastavio o novom albumu i bendu. 'Trebalo nam je šest godina da počnemo zvučati kao kvartet!'.

A kakvo je njihovo mišljenje o aktualnim studentskim pobunama, kako se pije konjak i zašto im se cenzuriraju spotovi saznajte u ekskluzivnom video intervjuu.