Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jim Morrison bi mogao posthumno biti pomilovan u vezi nikad sumnjive optužbe za javnu golotinju na koncertu u Miamiju 1969. godine zbog čega ga je čekao zatvor.


Iako je slučaj star 41 godinu, a pjevač je kaznu preduhitrio vlastitom smrću, pa je tako nikad nije ni odslužio, očito neki smatraju da bi to čak i sada bilo ispravno.

Vezani članci General Ivan Tolj Grupa generala protiv pomilovanja: "To su prokušane udbaško-kosovske metode, siju razdor." Oglasili se i veterani 4. gardijske brigade Anto Nobilo predao molbu za pomilovanje generala Mustača i Perkovića Nobilo predao molbu za pomilovanje generala Mustača i Perkovića: "Ne znam kakvu će odluku donijeti Milanović, ali znam kakvu bi donio Tuđman"

Tako će možda oglušivanje na reakciju obožavatelja koji su pokušali skinuti mrlju s njegovog imena konačno dobiti svoju svrhu i uroditi plodom. Naime, obožavatelji su cijelo vrijeme govorili da je Jim Morrison bio pod utjecajem alkohola te smatraju da incident svakako nije za rešetke, već ga sagledavaju kao vid slobode govora. Uostalom, sumnju na cijelu optužbu baca i činjenica da nikada nije dokazano kako je njegovo ponašanje bilo ekstremnije od same golotinje koja ne bi ni trebala biti kažnjena zatvorom.

>> Jim Morrison oživio za 65. rođendan

Prijedlog pomilovanja po zakonima Floride mora proći kao prijedlog pred Odborom za pomilovanja, a da bi se prihvatilo potrebno je da predsjednik Odbora i još najmanje dva člana daju svoj blagoslov za takvu odluku. Još nije poznato kada bi prijedlog mogao biti prihvaćen, ali sigurno je da će ovo značiti obožavateljima koji smatraju da je njihov idol ipak nepravedno bio optužen. Bez obzira što je smrt bila brža od kazne.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju