Obavijesti Pretražite Navigacija
Nerazjašnjene okolnosti

Je li Pete Doherty kriv za ubojstvo glumca s kojim se sukobio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj britanskog glumca koji je poginuo na jednoj zabavi prije dvije godine na kojoj je bio prisutan Pete Doherty prijavila je u četvrtak policiji pjevača kao jednog od osumnjičenih za ubojstvo tvrdeći kako se pojavio novi ključni dokaz.

Pročitajte i ovo Petrovaradinska tvrđava Kobna momačka Mladić htio snimiti selfie, pao s tvrđave i na licu mjesta poginuo. Za sobom povukao i prijatelja Uklonjena nadogradnja balkona u Zagrebu - 1 Vraćen na staro Najpoznatiji zagrebački balkon vraćen u prvobitne gabarite: "Zakon je mreža u kojoj uvijek velike ribe prolaze, a male će se uloviti"

Sheila Blanco, majka poginulog Marka zahtjeva obrazloženje zašto nije provedena zakonska istraga o tome kako je njen sin poginuo. Neovisni eksperti koje je unajmila obitelj pokojnog tvrde kako su na ‘pola puta’ do iskaza kako je Mark Blanco gurnut s balkona trećeg kata, ili je bačen s njega u nesvjesnom stanju.

>> Peteu Dohertyju stalo srce!

Tridesetogodišnji glumac Mark Blanco pa je s visine nešto veće od deset metara tijekom zabave u Whitechapelu u Istočnom Londonu u prosincu 2006. godine. Prevežen je u bolnicu s povredama glave, gdje je i preminuo idućeg dana.

Nakon dva istražna postupka policija je zaključila kako je glumac namjerno skočio, ili pao kao žrtva kriminalnog čina. Jučer je, dvije godine nakon svega, Sheila Blanco ponovno zatražila da se otvori istražni postupak.

‘Velika Britanija nije zemlja trećeg svijeta i svatko tko pogine u nerazjašnjenim okolnostima, ili u istima bude teško povrijeđen zahtijeva doličnu i korektnu policijsku istragu. Mark je nije dobio i mi pitamo zašto je tako?’ izjavila je Sheila Blanco.

Istražitelji koje je angažirala obitelj otkrili su kako Mark kao netko tko je imao paranoju od visine nikako nije moga odlučiti skončati na način da skoči s balkona.

Profesor Richard Wasserug, kanadski ekspert za smrti uzrokovane padom s visine tvrdi: ‘Da bi se zadobila smrtonosna povreda glave pri padu s te visine potrebno je nešto više od omamljenosti narkoticima, ili alkoholom koji utječu na slabu koordinaciju i spore reflekse. Ljudi pri slobonom padu reagiraju instinktivno kako bi zaštitili glavu.’

Blankova obitelj želi znati zašto detektivi nisu ispitali pjevača Petea Dohertyja, zatim njegovog prijatelja Johnnyja 'Headlock' Jeannevola, kao ni Paula Roundhilla u čijem stanu je bila organizirana zabava. Ista je također policiji dostavila nove dokaze te razmišlja o podizanju optužnice.

Doherty je tražio od Jeavennola da ‘popriča’ s Blancom, a Roundhill je posvjedočio kako je Jeavennol udario glumca u lice. 'Ovo više nije borba za Marca, već borba za građane ove zemlje. Dosta je toga da se ignorira kriminal, pod izlikom da je to nešto što se događa', mišljenja je Blancova sestra Emma Blanco. Obitelj također policiji spočitava što nije ogradila prostor zločina, dok je način smrti Marka Blanca istražila kompujterska simulacija, iako policija tvrdi kako je forenzička ekipa izašla na uviđaj. Poduzimanje nove akcije nemoguće je bez snimke nadzornih kamera, odnosno CCTV-a, ili svjedočanstva nekoga tko je sve vidio svojim očima, tako da se spekulita da obitelj pokojnog Blanca uistinu ima nešto pravno jako u šakama.

Svjedočanstva o tome što se dogodilo kobne noći variraju. Čini se kako je Mark Blanco poznavao Roundhilla, ali nije znao Dohertyja, a navodno je došao na zabavu oko ponoći kako bi nagovorio Petea Dohartyja kako bi promovirao komad u kojem igra.

Blanco je napustio zabavu nakon sukobljavanja s pjevačem i dva njegova prijatelja, a u jednom trenutku Blanco je Dohertyja pribio uz zid. Nakon toga je nastradali glumac snimljen na CCTV-u kako ponovno ulazi u zgradu. Nekoliko minuta kasnije ležao je bez svijesti ispod Roudhillovog balkona.

Odmah nakon toga Doherty je primijećen kako s balkona gleda beživotno tijelo, nakon čega je doslovce pobjegao s tuluma.

U četvrtak je odvjetnik obitelji Blanco izjavio kako Mark nije bio dobrodošao na zabavu. Tom priliko je dodao kako je Doherty tražio od Jeavennola da ‘popriča’ s Blancom, a Roundhill je posvjedočio kako je Jeavennol udario glumca u lice. Javennol je prvotno priznao da je ubio Marca Blanca, ali je priznanje kasnije povukao, pod izlikom da nije bio ‘pri sebi’ kad ga je davao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene